Солодка випічка з грушами: ТОП-5 рецептів для осені

3 жовтня 2020, 12:25
Готуємо з груші пироги, кекси і штрудель

Галета з грушею та сиром

Основний сезон груші починається у вересні. Ці солодкі і соковиті плоди можна їсти просто так, додавати в салати, м'ясні страви, закуски і десерти, готувати з ними компоти і грушеве варення на зиму. З грушами виходить дуже смачна солодка випічка. Найкращі рецепти ви знайдете в нашій добірці.

Шоколадно-грушевий пиріг

Шоколадно-грушевий пиріг

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 4 яйця
  • 2/3 склянки цукру
  • 200 мл сметани
  • 50 мл рослинної олії
  • 170 г борошна
  • 50 г какао
  • 50 мл рому, коньяку або віскі
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 груші
  • 100 г чорного шоколаду

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром, додати сметану, просіяне з розпушувачем борошно, какао-порошок, рослинну олію і алкоголь. Перемішати, щоб вийшло однорідне тісто.
  2. Грушу очистити і нарізати невеликими кубиками. Додати в тісто, акуратно перемішати.
  3. Вилити тісто в підготовлену форму діаметром 22-24 см. Зверху викласти шматочки шоколаду, злегка занурюючи їх в тісто.
  4. Форму відправити в розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хвилин.
  5. Готовий грушевий пиріг остудити і за бажанням посипати цукровою пудрою.

Штрудель з грушею, горіхами і сухофруктами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 1 упаковка дріжджового листкового тіста
  • 1-2 груші
  • 50 г родзинок
  • 50 г кураги
  • 100 г волоських горіхів
  • Яєчний жовток
  • Цукор

Дивіться відео, як приготувати грушеве вино:

Спосіб приготування:

  1. Подрібніть волоські горіхи в кавомолці або блендері.
  2. Родзинки і курагу замочіть в теплій воді, потім обсушіть. Курагу наріжте.
  3. Наріжте очищену грушу кубиками і викладіть на шар тіста. Додайте курагу та ізюм, посипте меленими горіхами і невеликою кількістю цукру.
  4. Акуратно згорніть пласт тіста в рулет, використовуючи для цього рушник або плівку, в яку було загорнуте готове тісто. Міцно защипніть краї і викладіть на пергаментний папір швом вниз.
  5. Змастіть яєчним жовтком і випікайте в духовці протягом 15-17 хвилин при температурі 170 °С.
  6. Готовий штрудель наріжте і подавайте з заварним кремом або морозивом, за бажанням прикрасивши листочками м'яти.

Тарт з грушами і горіхами

Грушевий тарт

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для основи:

  • 1,5 склянки борошна + 2 ст.л.
  • 1 яйце
  • 150 г холодного вершкового масла
  • 2 ст.л. крижаної води

Для начинки:

  • 200 г сирого очищеного мигдалю
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • 4 груші
  • 150 г абрикосового джему
  • 2 ст.л. рома
  • 2 ст.л. води

Спосіб приготування:

  1. Борошно розтерти разом зі шматочками вершкового масла в крихту, додати яйце і холодну воду. Замісити тісто, сформувати кулю і відправити в холодильник на півгодини.
  2. Розігріти духовку до 190 °С.
  3. Мигдаль подрібнити в блендері в не дуже дрібну крихту. Додати яйця, цукор і перемішати.
  4. Груші помити, очистити від шкірки, розрізати на четвертинки, видалити серцевину і потім розрізати на скибочки.
  5. Дістати тісто з холодильника, викласти в форму і зробити бортики. Поверх тіста розподілити мигдальну начинку і зверху рівним шаром груші, злегка вдавлюючи їх в горіхи.
  6. Випікати пиріг 35 хвилин, поки груші не стануть золотистими.
  7. Абрикосовий джем розігріти разом з ромом і водою. За бажанням протерти через сито.
  8. Готовий пиріг дістати і ще гарячим полити джемом.
  9. Подавати грушевий пиріг до чаю, повністю остудивши.

Кекси з грушею і корицею

Капкейки з грушею і корицею

Час приготування:

  • 35 хвилин

Складові:

  • 2 чашки просіяного борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 склянки коричневого цукру + для посипання
  • 1 ч.л. меленої кориці + для посипання
  • 3-4 стиглих груші
  • 2/3 склянки молока
  • 1/4 склянки рослинної олії або розтопленого вершкового масла
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC і змастіть маслом формочки для кексів.
  2. Груші почистіть, видаліть серцевину і наріжте м'якоть кубиками.
  3. Змішайте сухі інгредієнти і додайте шматочки груші. Зробіть в центрі лунку.
  4. З'єднайте рідкі інгредієнти і вилийте їх в лунку.
  5. Перемішайте, потім викладіть тісто в підготовлені формочки, наповнюючи їх на дві третини.
  6. Посипте верх кожного кексу невеликою кількістю кориці і коричневого цукру.
  7. Випікайте 20 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
  8. Перед подачею грушеві кекси остудіть.

Простий грушевий пиріг з прянощами

Пиріг з грушами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 1 яйце
  • Ванілін
  • 110 г пшеничного борошна
  • 110 г цільнозернового борошна
  • 1/4 ч.л. розпушувача
  • 2-3 груші
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 ст.л. ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. М'яке вершкове масло розтерти разом з цукром. Додати ванілін, потім яйце і добре перемішати.
  2. Всипати борошно і ще раз добре перемішати.
  3. Груші очистити від шкірки і серцевини. Нарізати кубиками, додати коричневий цукор і акуратно перемішати.
  4. Відкласти 3 ст.л. тіста вбік, а решту викласти в добре змащену і застелену пергаментним папером форму. Рівномірно розподілити тісто по формі, зверху розкласти грушеву начинку.
  5. До відкладеного тіста додати 1/4 чайної ложки розпушувача і добре перемішати.
  6. Вологою рукою розкласти шматочки тіста поверх грушевої начинки, залишаючи невеликі ділянки відкритими. Посипати зверху ванільним цукром, змішаним з корицею.
  7. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці близько 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найкращих заготовок з груші на зиму, а також писали, як приготувати груші в червоному вині.