I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зварити варення з груш на зиму

Найкращі рецепти грушевого варення

Варення з груш – це ідеальне доповнення до млинців і оладок. А ще з ним можна приготувати смачний пиріг або тости.

Дивіться відео, як приготувати домашнє грушеве вино:

Реклама

Для додаткового аромату в грушеве варення варто додати спеції: ваніль, корицю, мелений імбир або мускатний горіх.

Варення з груш на зиму: простий рецепт

Реклама

Грушеве варення просте
Грушеве варення просте

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 кг очищених і дрібно нарізаних груш
  • 2 кг цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Очищені і нарізані груші засипати цукром. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  2. Простерилізувати банки і кришки.
  3. Перелити грушеве пюре в ємність для варіння. Додати ванілін, корицю і лимонну кислоту.
  4. Добре перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли суміш закипить, варити протягом 40 хвилин на повільному вогні, не припиняючи помішувати.
  5. Гаряче варення перелити в стерилізовані банки і закатати.

Читайте також:

Груші в сиропі на зиму

Груші в сиропі на зиму: рецепт
Груші в сиропі на зиму: рецепт

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 2 лимони
  • Мигдаль, цедра лимона, гвоздика – за смаком
  • Вода

Для сиропу:

  • 2 склянки води з-під вареної груші
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Розрізати груші навпіл, видалити середину, шкурку залишити.
  2. Покласти в воду (вона повинна покрити фрукти), додати видавлений з лимонів сік. Проварити деякий час, щоб груші стали трохи м'якше, але не розвалювалися, викласти на сито і дати обсохнути.
  3. З води з-під вареної груші і цукру варимо сироп, збираючи пінку.
  4. Покласти груші в каструлю, залити гарячим сиропом і проварити, не доводячи до кипіння (інакше фрукти розваляться). Залишити їх до наступного дня, злити сироп, довести його до кипіння, знову залити груші і проварити.
  5. Процедуру повторити на 3-й день, додавши цедру лимона, мигдаль і гвоздику, закрити варення в банках.

Повидло з груш на зиму

Грушеве повидло
Грушеве повидло

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 600 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Груші помити, розрізати на четвертинки і видалити серцевини.
  2. Поставити на середній вогонь, помішуючи уварювати до м'якості, 15-20 хвилин.
  3. Остудити і перетерти через сито.
  4. Додати цукор і перемішати.
  5. Варити на повільному вогні 20-25 хвилин, помішуючи.
  6. Розкласти по банках і закупорити.
  7. Накрити пледом і дати охолонути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з груш. "Сьогодні" також ділилися рецептом заливного пирога з грушами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти