Шакшука – рецепт і секрети приготування найранковішої страви Ізраїлю

24 квітня 2021, 08:00
Беріть виключно свіжі продукти і готуйте шакшуку на оливковій олії

Шакшука на сковороді

Це більше, ніж просто яєчня з овочами. Це одназ найважливіших страв для жителів Ізраїлю , національна кулінарна гордість, яка прийшла в країну з Тунісу. У перекладі слово "шакшука" означає суміш. Додавати в неї можна все, що душа забажає. Але класична шакшука – це яйця, помідори, перець, часник і безліч спецій. Дізнаємося, що потрібно для правильної шакшуки та її рецепт.

Шакшука

Реклама

Інгредієнти

  • 2 ст. л. – оливкової олії
  • 2 зуб. – часнику
  • по 1 шт. – червоний перець, жовтий перець, нарізаний смужками
  • 1 ч. л. – мелених насіння кмину
  • 4 шт. – яйця
  • 400 г – консервовані або свіжі помідори
  • лаврове листя, базилік, коріандр, паприка, сіль, гострий перець – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Нагріти оливкову олію в сковороді з кришкою і додати часник.
  2. Готувати, доки вона не почне підрум'янюватися, потім прибрати часник. Додати перець у сковороду з кмином і паприкою.
  3. Тушкувати, доки перець не стане м'яким. Помідори викласти на сковороду з лавровим листям і тушкувати близько 10 хвилин, доки соус не загусне.
  4. Зробити 4 поглиблення в соусі та обережно вбити в них яйця. Приправити яйця невеликою кількістю солі й перцю.
  5. Накрити сковороду кришкою і готувати близько 5 хвилин або доки яйця не застигнуть.
  6. Подавати шакшуку, посипану базиліком і коріандром.

Секрети смачної шакшуки:

  • Використовуйте тільки свіжі продукти
  • Готуйте на оливковій олії
  • Беріть соковиті м'ясисті помідори і знімайте з них шкірку перед приготуванням
  • У страві обов'язково має бути присутнім гострий перець

Тут знайдете 10 рецептів смачного сніданку з яєць.