Сезон помідорів – рецепт закуски з томатами, баклажанами і цукіні, який ви точно не знали

30 серпня 2021, 12:59
Ціни на помідори варіюються від 13 до 35 гривень за кілограм. Фермери кажуть, що зниження цін не буде, причина – складні погодні умови цього літа. А приготувати з різних сортів помідорів можна закуску з баклажанами і цукіні

Якими будуть ціни на помідори і рецепт закуски з ними від шеф-кухаря

Помідори – одні з головних овочів сезону. Цього періоду вони максимально смачні просто так, наприкінці серпня – на початку вересня тривають активні консервації з ними. Журналісти "Сьогодні" на телеканалі "Україна" дізналися, чи варто чекати на зниження цін на овочі, як помідори можуть підтримати організм та розпитали рецепт закуски з помідорів з цукіні та баклажанами від шеф-кухаря.

Якими будуть ціни на помідори найближчим часом

Ціни цього сезону вже не зміняться, про що кажуть фермери. Спека, зливи й інші природні катаклізми зробили свою справу: поля довгий час стояли в воді, і це вплинуло на врожай. Не в кращий бік.

Реклама

Робітники збирають, сортують, розкладають помідори по ящиках і одразу завантажують у фури. Здаються томати за ціною п'ять-шість гривень за кілограм, а коли товар доїжджає до місць реалізації, їхня ціна зростає як на дріжджах.

Продавці розповідають, що розбираються овочі швидко, а залишки можна купити зі знижкою. Зараз ціни на помідори варіюються від 13 до 30 гривень за кілограм. Елітні сорти можна купити за 35 гривень.

Як помідори підтримують наш організм?

Дієтологи не рекомендують зберігати помідори в холодильнику

Реклама

Томати містять багато вітамінів і антиоксидант лікопін, який знижує ризик серцевих захворювань і раку. Втім, лікарі радять вживати їх потрохи і не зберігати в холодильнику.

За словами дієтолога Ніни Радзієвської, зберігати помідори в холодильнику не рекомендується, бо вітамін С має властивість розщеплюватися.

Читайте також:

Реклама

Рецепт закуски з помідорами, цукіні і баклажанами від шеф-кухаря Дмитра Гулака

Потрібно взяти кілька сортів чері, жовтий помідор, "Чорний принц" і рожевий. Кожен помідор нарізати окремо, а потім – цукіні і баклажани.

Овочі потрібно обсмажити на олії, а потім протушкувати. Додати сіль, перець, зелень.

Помідори, баклажани, цукіні мають бути альденте, хрусткі всередині, так вони збережуть свої корисні властивості. Потім овочі потрібно викласти шарами, між ними – листя салату, заправити улюбленим соусом і посипати кунжутом.

З відео дізнаєтеся, як приготувати хек у томатному соусі за рецептом Григорія Германа.

Тут знайдете кращі заготовки помідорів чері на зиму.