Головна Сьогодні

Як консервувати помідори чері на зиму: кращі рецепти заготовок

Прості рецепти смачних заготовок з помідорів чері з фото

Сорт маленьких помідорів чері просто створений для заготовок. Мариновані томати чері – це прекрасна закуска до будь-якої м'ясної страви і не тільки.

Перш ніж приступати до приготування, томати потрібно ретельно відібрати і підготувати. Для заготовок підійдуть тільки щільні, пружні і свіжі помідори без вм'ятин і плям.

Мариновані чері на зиму: рецепт

Помідори чері на зиму
Помідори чері на зиму
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Помідори чері
  • Гілочки кропу
  • Корінь хрону
  • Часник
  • Горошини запашного перцю

Для маринаду на 3 л води:

  • 500 мл столового оцту
  • 200 г крупної солі (не йодованої)
  • 100 г цукру

Дивіться відео, як зробити повидло з помідорів на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Банки попередньо простерилізувати. Покласти всередину гілочки кропу, шматочок кореня хрону, кілька очищених зубчиків часнику і вимиті помідори чері.
  2. Повільно залити все окропом, прикрити банки простерилізованими металевими кришками і дати охолонути до кімнатної температури.
  3. Злити воду з банок в каструлю, додати сіль, цукор і оцет. Довести до кипіння.
  4. Додати в банки з помідорами по кілька горошин чорного перцю, залити гарячим маринадом і закатати. Зберігати в сухому прохолодному місці.

Помідори чері на зиму в гостро-солодкому маринаді

Помідори чері мариновані
Помідори чері мариновані
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 кг помідорів чері
  • 4 ст. л. цукру
  • 2 ч. л. солі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 0,75 ч. л. лимонної кислоти
  • Вода для розсолу і кип'ятіння

Спосіб приготування:

  1. Помідори акуратно звільнити від плодоніжок, ретельно вимити і висушити. Щільно укласти в простерилізовану банку і залити окропом. Залишити на 10 хвилин остигати.
  2. Приготувати маринад. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, перець, часник і перемішати. Кип'ятити маринад 10 хвилин.
  3. З банки з помідорами злити воду, що остигла. Помідори залити киплячим маринадом зі спеціями і прянощами. Додати лимонну кислоту. Накрити банку стерилізованої кришкою і закатати ключем для консервації.
  4. Банку перевернути. Щільно накрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Мариновані помідори чері з петрушкою і часником

Помідори чері в банках
Помідори чері в банках
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2 кг помідорів чері
  • 2-3 гілочки петрушки (в кожну банку)
  • Лавровий лист (в кожну банку)
  • 2 зубчики часнику (в кожну банку)
  • 5 горошин чорного перцю (в кожну банку)
  • Сіль
  • Цукор
  • Оцтова есенція 70%

Спосіб приготування:

  1. Помідори чері добре вимити й обсушити.
  2. В баночки скласти спеції і очищений часник.
  3. Додати добре промиту і суху зелень петрушки. Щільно укласти помідори в банки.
  4. Залити окропом і залишити на 20 хвилин.
  5. Злити воду з каструлю, додати з розрахунку на 1 л води 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі. Добре прокип'ятити маринад.
  6. Додати на літр маринаду 1/2 ч. ложки оцтової есенції.
  7. Залити маринад в банки і закрутити кришками. Прибрати в ковдру на ніч. Зберігати в погребі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами огірків на зиму, а також писали, як зробити заготовки з баклажанів.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти