Сімейний рецепт паски від ведучого Максима Сікори

14 квітня 2020, 16:21
Ведучий поділився фірмовим рецептом великодньої випічки

В сім'ї Максима Сікори паску готують власноруч / Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

До Великодня залишилося менше тижня. А значить час визначатися з рецептом головної страви на великодньому столі – паски.

У родині телеведучого новин "Сьогодні" на телеканалі "Україна" Максима Сікори в магазин за паскою не ходять, а печуть вдома за традиційним для сім'ї рецептом.

Реклама

В сім'ї Максима Сікори паску готують власноруч / Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

"Ми не купуємо паски в магазині, тільки інгредієнти. Звикли віддавати перевагу домашній випічці. У нашій родині вже багато років є напрацьований свій рецепт паски. Всім нам подобається і добре підходить. Проте, в такій відповідальній справі, як випікання пасхального хліба , Важливий не тільки рецепт, але і настрій, з яким берешся створювати головне блюдо пасхального столу", – розповідає телеведучий.

Паска від Максима Сікори

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 6 жовтків
  • 170 г родзинок
  • 100 г подрібненої кураги
  • 50 мл коньяку або рому
  • 2 чайні ложки ванілі
  • 200 г цукру
  • 50 г меду
  • Дріжджі, обов'язково сухі
  • Дрібка солі
  • Цедра одного лимона і половини апельсина
  • 260 г масла
  • 500-600 г борошна
  • 100 мл вершків

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Спочатку робимо опару на теплих вершках з додаванням цукру і дріжджів. За півгодини домішуєм решту борошна, цукор і все інше. Крім цукатів і цедри. Ми залишаємо на годину.
  2. Далі знову вимішуємо, додаємо всі інгредієнти, які залишилися.
  3. Потім все поміщаємо в паперові форми, чекаємо 50 хвилин, поки тісто підніметься, і відправляємо в духовку, розігріту до 200 ° С. Випікаємо до готовності.
  4. Після охолодження – прикрашаємо.

Дивіться відео, як приготувати сирну паску від Григорія Германа:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти італійський паску панеттоне .