Оселедець під шубою в батоні
Оселедець під шубою – салат, який найчастіше готують на Новий рік. Але традиційну страву можна переінакшити, якщо подати її у вигляді закуски. Для цього потрібно помістити всі інгредієнти салату в багет. Так ви отримаєте апетитну закуску, яка обов'язково сподобається вашим гостям.
Дивіться відео, як приготувати "шубу" у вигляді суші:
Оселедець під шубою в багеті
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 177 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 багет з гладкою поверхнею (без надрізів)
- 1 варений буряк середнього розміру (340 г)
- 200 г вершкового або плавленого сиру
- 10-20 г ріпчастої цибулі
- 1 ціла слабосолона оселедець (350 г)
- Кілька гілочок кропу
- 10 шт. корнішонів
- 50 г вершкового масла
- 2 курячих яйця
Спосіб приготування:
- Буряк середнього розміру відваріть до готовності. Остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Натерту буряк обов'язково відіжміть від соку.
- Відваріть яйця, охолодіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
- У мисці з'єднайте вершковий сир, яйця і розм'якшене вершкове масло.
- Розімніть виделкою, щоб маса стала однорідною. Розділіть сирно-яєчну суміш навпіл по двом мисках.
- В одну додайте буряк без рідини. Добре перемішайте.
- В іншу сирну частину додайте нарізаний кріп, перемішайте.
- Очистіть оселедець від тонкої плівки, голови, плавників і хвоста. Видаліть хребет і всі дрібні кісточки.
- Візьміть багет і зробіть розріз уздовж, не прорізаючи його до самого кінця. Розкрийте і видаліть м'якуш, залишаючи стінки товщиною 1 см.
- Нанесіть на багет рівномірним шаром бурякову масу, зверху намажте білу сирну масу з кропом.
- Посипте дрібно порізаною цибулею. На одну частину багета покладіть філе риби.
- Зверху викладіть в ряд доріжку з корнішонів.
- Накрийте другою частиною багета і щільно притисніть. Добре загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 3 години.
Як подавати закуску
Наріжте багет на скибочки і подавайте до столу. Закуску можна викласти на салатне листя і прикрасити зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .