Оселедець під шубою в багеті: рецепт на Новий рік

18 грудня 2019, 15:45
Незвичний варіант популярного новорічного салату

Оселедець під шубою в батоні

Оселедець під шубою – салат, який найчастіше готують на Новий рік. Але традиційну страву можна переінакшити, якщо подати її у вигляді закуски. Для цього потрібно помістити всі інгредієнти салату в багет. Так ви отримаєте апетитну закуску, яка обов'язково сподобається вашим гостям.

Дивіться відео, як приготувати "шубу" у вигляді суші:

Реклама

Читайте також:

Оселедець під шубою в багеті

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 177 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 багет з гладкою поверхнею (без надрізів)
  • 1 варений буряк середнього розміру (340 г)
  • 200 г вершкового або плавленого сиру
  • 10-20 г ріпчастої цибулі
  • 1 ціла слабосолона оселедець (350 г)
  • Кілька гілочок кропу
  • 10 шт. корнішонів
  • 50 г вершкового масла
  • 2 курячих яйця

Спосіб приготування:

  1. Буряк середнього розміру відваріть до готовності. Остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Натерту буряк обов'язково відіжміть від соку.
  2. Відваріть яйця, охолодіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
  3. У мисці з'єднайте вершковий сир, яйця і розм'якшене вершкове масло.
  4. Розімніть виделкою, щоб маса стала однорідною. Розділіть сирно-яєчну суміш навпіл по двом мисках.
  5. В одну додайте буряк без рідини. Добре перемішайте.
  6. В іншу сирну частину додайте нарізаний кріп, перемішайте.
  7. Очистіть оселедець від тонкої плівки, голови, плавників і хвоста. Видаліть хребет і всі дрібні кісточки.
  8. Візьміть багет і зробіть розріз уздовж, не прорізаючи його до самого кінця. Розкрийте і видаліть м'якуш, залишаючи стінки товщиною 1 см.
  9. Нанесіть на багет рівномірним шаром бурякову масу, зверху намажте білу сирну масу з кропом.
  10. Посипте дрібно порізаною цибулею. На одну частину багета покладіть філе риби.
  11. Зверху викладіть в ряд доріжку з корнішонів.
  12. Накрийте другою частиною багета і щільно притисніть. Добре загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 3 години.

Як подавати закуску

Наріжте багет на скибочки і подавайте до столу. Закуску можна викласти на салатне листя і прикрасити зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .