Секрет синабонів – як приготувати справжні булочки з корицею

18 квітня 2021, 09:00
Важливо дотримуватися особливостей рецептури, інакше є ризик отримати звичайну здобу

Синабони

Рол зі смачного тіста з корицею всередині, прикрашений легким ніжним кремом. Це все синабони, найвпізнаваніші булочки в багатьох країнах. І можливо, зовсім скоро вони увійдуть до списку класичної світової випічки. Спробуйте спекти синабони вдома, у вас обов'язково вийде. Якщо у вас є бажання поділитися своїми особистими рецептами з усією країною, беріть участь у нашому конкурсі.

Хто і де вперше приготував синабони

Реклама

Придумали їх майже сорок років тому батько і син – Річ і Грег Комени – з американського Сієтла. Шляхом тривалих експериментів народилася ідеальна формула з трьома важливими елементами:

  • пшеничне тісто з високим вмістом клейковини;
  • п'ять завитків булочки;
  • індонезійська кориця найвищої якості.

Рецепт класичного синабона з вершковим сиром і корицею

Фото: instagram.com/p/CNg6c-dHyGE/

Інгредієнти для тіста

Реклама
  • Борошно – 600-700 г
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Масло вершкове – 70-80 г
  • Дріжджі – 50 г свіжих (або 11 г сухих)
  • Сіль – 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки

  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор коричневий – 200 г
  • Кориця – 20 г

Інгредієнти для крему

  • Сир вершковий – 50-60 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Масло вершкове м'яке – 40 г
  • Ванілін – за смаком

Готуємо тісто

Реклама
  1. Передовсім потрібно приготувати клейковину: одну столову ложку борошна (з великою гіркою) змішати з двома столовими ложками води. Замісити круте тісто. Промити це тісто під струменем холодної води. Має вийти неоднорідна субстанція – це і є клейковина. Додати її в тісто перед борошном.
  2. У чашці змішати тепле молоко з ложечкою цукру і додати дріжджі. Виходить опара. Чекати 10-15 хвилин, доки вона не підніметься.
  3. У великій мисці збити яйця кімнатної температури з цукром, що залишився, потім додати м'яке масло і сіль, перемішати.
  4. Коли опара підійде (збільшиться) вилити її в яєчно-масляну суміш, додати клейковину, перемішати і додати просіяне борошно. Борошна може знадобитися менше або більше, тому його варто підсипати поступово, щоб тісто не вийшло сильно круте.
  5. Ретельно вимісити тісто, воно не має прилипати до рук.
  6. Згорнути тісто і накрити харчовою плівкою або рушником. Залишити в теплому місці на одну годину.
  7. Тісто має збільшитися приблизно вдвічі.

    Готуємо начинку

    1. Розтопити масло. Коричневий цукор і корицю поєднати і перемішати з маслом.

      Готуємо крем

      1. Змішати вершковий сир з м'яким маслом до однорідної консистенції. Додати цукрову пудру і ванілін. Поставити в тепле місце.

      Формуємо булочки

      1. Стіл трохи посипати борошном і вимісити тісто на столі. Якщо воно сильно липне до рук, додати ще трохи борошна. Замішувати тісто кілька хвилин.
      2. Щойно воно перестане прилипати, зліпити його в грудку, накрити рушником і дати відпочити ще 5 хвилин.
      3. Розкачати тонкий пласт завтовшки близько 5 міліметрів і розміром 30 на 40 сантиметрів.
      4. Рівномірно розподілити начинку з масла, цукру та кориці. Залишити порожнім на три сантиметри від краю, щоб згорнутий рулет добре склеївся в замок.
      5. Щільно згорнути тісто в рулет, щоб він не розвалився. Для правильних синабонів має вийти не більше п'яти витків.
      6. Розрізати рулет на частки завтовшки 3 см. Ніж має бути гострий, щоб не деформувати булочки.
      7. Змастити форму для випікання маслом, викласти булочки на відстані 4 сантиметри одна від одної.
      8. Накрити харчовою плівкою на 30 хвилин.
      9. Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати від 18 до 25 хвилин. Готовність печива можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки.
      10. Дати булочкам трохи охолонути і прикрасити кремом.

      Тут знайдете рецепт сицилійських тістечок канолі.