Смачний сніданок нашвидкуруч – тонкі млинці з рікотою

17 червня 2021, 07:01
Наявність рікоти зробить млинці трохи товщими, ніж традиційні, але виходять вони безумовно ніжнішими й соковитішими. До млинців приготуйте ягідний соус або подавайте зі свіжими фруктами

Млинці з рикотою

Млинці бувають різні. Хтось любить, щоб вони були товщі, практично, як оладки. Інші надають перевагу тонким, майже прозорим. Якщо ви ніколи не експериментували з рікотою як інгредієнтом для млинців, то настав час це зробити. До речі, рікоту можна приготувати в домашніх умовах, це легко та просто.

Що потрібно для млинців з рікотою

Реклама
  • Рікота – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Рікоту збити з яйцем, додати мед і 150 мл молока, перемішати.
  2. Борошно і розпушувач окремо збити вінчиком.
  3. Додати борошно до рікоти, вимісити тісто без грудок і розбавити молоком, що залишилося.
  4. Смажити на вершковому маслі до готовності.
  5. Прикрасити ягодами або фруктами.

Також до сніданку можна приготувати ситний лаваш з маринованою куркою, сиром та овочами. Рецепт дізнаєтеся з відео.

Рецепт ароматних сирних млинців знайдете тут.