Салати – без них новорічний стіл не стіл. Крім традиційних "Олів'є", "Оселедця під шубою" і "Мімози", хочеться чогось новенького. Та такого, щоб готувати було максимально просто, а результат був максимально смачним. Отже, в нашій добірці з 5 салатів ми обов'язково врахували всі вимоги Металевого Бика до новорічного меню.
Салат червоною рибою
Інгредієнти
- 100 г – будь-яка копчена риба
- 2 шт – варена картопля
- 1 – варена морква
- 2 шт – варені яйця
- 1 шт – червона цибуля
- майонез
Як приготувати
- Картопля і яйця нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на дрібній тертці.
- Лук теж ріжемо кубиком
- Рибу очистити від шкіри і кісток. Дрібно розібрати.
- З'єднати всі інгредієнти і заправити майонезом.
Салат "Лисичка"
Салат з курячою печінкою
Інгредієнти
- 200 г відвареної курячої печінки
- 4 відварених яйця,
- 1 велика цибулина
- Грецький йогурт або майонез (за смаком)
Спосіб приготування
- Цибулю нарізати півкільцями, залити на 5 хвилин окропом, злити і залити холодною водою, додавши 1 чайну ложку оцту. Дати постояти ще хвилин 5, злити воду й обсушити цибулю паперовим рушником.
- Викласти цибулю на дно, присолити, добре змастити йогуртом.
- Печінку відварити і натерти на крупній тертці, викласти на цибулю і теж добре змастити йогуртом.
- Натерти яйця, викласти на печінку і змастити йогуртом
- Прикрасити жовтком.
Салат з кальмарами
Інгредієнти
- 600 г – кальмар
- 400 г – морква
- 30 г – цибуля зелена
- 1-3 зб часнику
- 100 г – вершковий сир ⠀⠀⠀
Спосіб приготування ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Кальмар відварити. Важливо не переварити його, інакше він буде, як гума.
- Моркву (сиру) потерти на крупній тертці.
- Цибулю і часник дрібно порізати.
- Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо вершковим сиром.
Новорічний салат з моцарелою, чері та кеш'ю
Інгредієнти
- листя салату (пучок)
- 15 шт – помідор чері
- 120 г – дрібних кульок моцарели
- 10 шт – перепелиних яєць
- 120 г – маслин
- жменя кеш'ю
Соус
- 5 ст л – оливкова олія
- 1 ч.л – гірчиця
- лимонний сік (кілька крапель)
Спосіб приготування
- Перепелині яйця відварити.
- На блюдо порвати лисят салату.
- Помідори чері порізати навпіл і викласти зверху.
- Розподілити по всій поверхні моцарелу й маслини.
- Перепелині яйця розрізати на половинки і викласти зверху.
- Прикрасити салат кеш'ю.
- Для соусу змішати оливкову олію, гірчицю і лимонний сік.
- Перед подачею полити салат соусом.
- Готувати салат прямо перед подачею.
Салат "Ніжність" з куркою і ананасами
- 150 г – майонез
- 1 – варена куряча грудка
- 4 шт – яйця
- 1 бляшанка – консервовані ананаси
- 1 бляшанка – консервована кукурудза
- 1 пучок – кріп
- волоські горіхи
Спосіб приготування
- Викладаємо шарами інгредієнти в такій послідовності: грудка, ананаси, кукурудза, яйця. Кожен шар змащуємо майонезом.
- Зверху прикрашаємо тертими жовтками, кропом і волоським горіхом.
Салат "Грибна поляна"
Інгредієнти
- 200 г – картопля
- 100 г – морква
- 135 г – тофу
- 1 ст.л- соєвий соус
- 60 г – маринований огірок
- 1/2 ч.л – копчена паприка
- Часниковий порошок, сіль за смаком
- Куркума – дрібка
Для соусу
- 100 г – кеш'ю
- 1 ч.л – гірчиця
- 20 г – оливкова олія
- 1 ст.л – лимонний сік
- сіль за смаком
Для прикраси
Зелень, мариновані печериці
⠀
Спосіб приготування
- Кешью замочуємо у воді на кілька годин або на ніч. Зливаємо воду.
- Змішуємо всі інгредієнти для соусу і подрібнюємо занурювальним блендером.
- Додаємо воду і регулюємо консистенцію (не повинно бути занадто густо або рідко).
- Відварюємо в підсоленій воді картоплю і моркву.
- Тофу натираємо на крупній тертці.
- Додаємо до тофу соєвий соус, куркуму, сіль, паприку і скроплюємо оливковою олією, добре перемішуємо.
- Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і даємо тофу підсушитися до легкої скоринки (періодично перемішуючи).
- Морква, картопля і маринований огірок подрібнюємо на дрібній тертці, зелень дрібно ріжемо.
Збираємо салат
- Можна взяти невелику, але глибоку тарілку, застелити її харчовою плівкою, зібрати салат і потім перевернути.
- Використовувати форму зі знімним дном для випічки.
- На дно форми викладаємо гриби, ніжками вгору, укладаємо зелень, змащуємо соусом, потім шар тофу і соус, шар моркви і соус. Останній шар – картопля з огірком і соусом.
- Ставимо салат в холодильник хвилин на 30 і потім перевертаємо на блюдо.
А тут дізнаєтеся 7 рецептів новорічних холодних закусок.