5 найпопулярніших рецептів салатів на Новий рік. Але не для тих, хто худне

9 грудня 2020, 13:51
Найкращі ідеї швидких і смачних салатів на новорічний стіл

Салати – без них новорічний стіл не стіл. Крім традиційних "Олів'є", "Оселедця під шубою" і "Мімози", хочеться чогось новенького. Та такого, щоб готувати було максимально просто, а результат був максимально смачним. Отже, в нашій добірці з 5 салатів ми обов'язково врахували всі вимоги Металевого Бика до новорічного меню.

Салат червоною рибою

Реклама
Фото: Instagram/blisssful

Інгредієнти

  • 100 г – будь-яка копчена риба
  • 2 шт – варена картопля
  • 1 – варена морква
  • 2 шт – варені яйця
  • 1 шт – червона цибуля
  • майонез

Як приготувати

  1. Картопля і яйця нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на дрібній тертці.
  2. Лук теж ріжемо кубиком
  3. Рибу очистити від шкіри і кісток. Дрібно розібрати.
  4. З'єднати всі інгредієнти і заправити майонезом.

Салат "Лисичка"

Реклама

Салат з курячою печінкою

Фото: Instagram/karina_mama_na_pp

Інгредієнти

  • 200 г відвареної курячої печінки
  • 4 відварених яйця,
  • 1 велика цибулина
  • Грецький йогурт або майонез (за смаком)

Спосіб приготування

Реклама
  1. Цибулю нарізати півкільцями, залити на 5 хвилин окропом, злити і залити холодною водою, додавши 1 чайну ложку оцту. Дати постояти ще хвилин 5, злити воду й обсушити цибулю паперовим рушником.
  2. Викласти цибулю на дно, присолити, добре змастити йогуртом.
  3. Печінку відварити і натерти на крупній тертці, викласти на цибулю і теж добре змастити йогуртом.
  4. Натерти яйця, викласти на печінку і змастити йогуртом
  5. Прикрасити жовтком.

Читайте також:

Салат з кальмарами

Фото: instagram/tvoisalat

Інгредієнти

  • 600 г – кальмар
  • 400 г – морква
  • 30 г – цибуля зелена
  • 1-3 зб часнику
  • 100 г – вершковий сир ⠀⠀⠀

Спосіб приготування ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  1. Кальмар відварити. Важливо не переварити його, інакше він буде, як гума.
  2. Моркву (сиру) потерти на крупній тертці.
  3. Цибулю і часник дрібно порізати.
  4. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо вершковим сиром.

Новорічний салат з моцарелою, чері та кеш'ю

Фото: instagram/slepuhina/yulia

Інгредієнти

  • листя салату (пучок)
  • 15 шт – помідор чері
  • 120 г – дрібних кульок моцарели
  • 10 шт – перепелиних яєць
  • 120 г – маслин
  • жменя кеш'ю

Соус

  • 5 ст л – оливкова олія
  • 1 ч.л – гірчиця
  • лимонний сік (кілька крапель)

Спосіб приготування

  1. Перепелині яйця відварити.
  2. На блюдо порвати лисят салату.
  3. Помідори чері порізати навпіл і викласти зверху.
  4. Розподілити по всій поверхні моцарелу й маслини.
  5. Перепелині яйця розрізати на половинки і викласти зверху.
  6. Прикрасити салат кеш'ю.
  7. Для соусу змішати оливкову олію, гірчицю і лимонний сік.
  8. Перед подачею полити салат соусом.
  9. Готувати салат прямо перед подачею.

Читайте також:

Салат "Ніжність" з куркою і ананасами

Фото: Instagram/mam_club
  • 150 г – майонез
  • 1 – варена куряча грудка
  • 4 шт – яйця
  • 1 бляшанка – консервовані ананаси
  • 1 бляшанка – консервована кукурудза
  • 1 пучок – кріп
  • волоські горіхи

Спосіб приготування

  1. Викладаємо шарами інгредієнти в такій послідовності: грудка, ананаси, кукурудза, яйця. Кожен шар змащуємо майонезом.
  2. Зверху прикрашаємо тертими жовтками, кропом і волоським горіхом.

Салат "Грибна поляна"

Фото: instagram/tvoisalat

Інгредієнти

  • 200 г – картопля
  • 100 г – морква
  • 135 г – тофу
  • 1 ст.л- соєвий соус
  • 60 г – маринований огірок
  • 1/2 ч.л – копчена паприка
  • Часниковий порошок, сіль за смаком
  • Куркума – дрібка

Для соусу

  • 100 г – кеш'ю
  • 1 ч.л – гірчиця
  • 20 г – оливкова олія
  • 1 ст.л – лимонний сік
  • сіль за смаком

Для прикраси

Зелень, мариновані печериці

Спосіб приготування

  1. Кешью замочуємо у воді на кілька годин або на ніч. Зливаємо воду.
  2. Змішуємо всі інгредієнти для соусу і подрібнюємо занурювальним блендером.
  3. Додаємо воду і регулюємо консистенцію (не повинно бути занадто густо або рідко).
  4. Відварюємо в підсоленій воді картоплю і моркву.
  5. Тофу натираємо на крупній тертці.
  6. Додаємо до тофу соєвий соус, куркуму, сіль, паприку і скроплюємо оливковою олією, добре перемішуємо.
  7. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і даємо тофу підсушитися до легкої скоринки (періодично перемішуючи).
  8. Морква, картопля і маринований огірок подрібнюємо на дрібній тертці, зелень дрібно ріжемо.

Збираємо салат

  1. Можна взяти невелику, але глибоку тарілку, застелити її харчовою плівкою, зібрати салат і потім перевернути.
  2. Використовувати форму зі знімним дном для випічки.
  3. На дно форми викладаємо гриби, ніжками вгору, укладаємо зелень, змащуємо соусом, потім шар тофу і соус, шар моркви і соус. Останній шар – картопля з огірком і соусом.
  4. Ставимо салат в холодильник хвилин на 30 і потім перевертаємо на блюдо.

А тут дізнаєтеся 7 рецептів новорічних холодних закусок.