Салати з буряка з яблуком: три зимових рецепта

6 лютого 2020, 13:05
Кращі рецепти салатів з буряка

Салат з яблуком і горіхами

Салати з буряка – одні з найпопулярніших в зимовий період. Цю страву можна зробити ще корисніше, якщо додати свіже яблуко.

Дивіться відео, як зробити сирники з буряком:

Реклама

Варений, нарізаний для салату буряк, перш ніж з'єднати з іншими овочами, рекомендується змастити олією, тоді салат буде гарніше.

Читайте також:

Реклама

Вінегрет з яблуком і горошком

Вінегрет з яблуком

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 банка консервованого зеленого горошку
  • 2 великі буряка
  • 6 маринованих огірків
  • 3 середні моркви
  • 3 великі картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 зелених кислих яблука
  • 50 мл кукурудзяної, соняшникової або лляної олії
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Буряк, моркву і картоплю окремо відварити в шкірці. Остудити, почистити і нарізати кубиками разом з цибулею.
  2. Очищені яблука і огірки нарізати кубиками або натерти на крупній тертці.
  3. Перемішати в мисці всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, заправити олією.
  4. Поставити вінегрет на кілька годин в холодильник, щоб він настоявся. Подавати разом з чорним хлібом.

Салат з буряка з яблуком і оселедець

Салат з буряка з оселедцем

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 маринований оселедець
  • 1 буряк
  • 1/4 червоної цибулини
  • Кілька гілочок кропу
  • 1/2 яблука Гренні Сміт
  • 1 ст.л. каперсів
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. сметани
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Оселедець вийняти з маринаду і нарізати тонкими скибочками.
  2. Відварений або запечений буряк почистити і подрібнити.
  3. Червону цибулю почистити і нарізати.
  4. Кріп помити і подрібнити.
  5. Яблуко помити і дрібно нарізати або натерти на тертці.
  6. Яйце відварити круто, нарізати кубиками.
  7. Перемішати всі інгредієнти у великій мисці.

Буряковий салат з квасолею, огірками і яблуком

Козероги – це всілякі салати з буряком з додаванням козячого сиру

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г вареного буряка
  • 170 г корнішонів
  • 300 г готової стручкової квасолі
  • 1 зелене яблуко
  • 100 г салатного листя
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 2 ст. л. каперсів
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Буряк очистіть і наріжте кубиками.
  2. Яблуко наріжте тонкою соломкою. Можна зі шкіркою, можна – без. Мариновані огірки поріжте кружечками.
  3. Змішайте буряк, квасолю, огірки та яблука.
  4. Викладіть на тарілку листя салату, зверху – суміш з овочів. Посоліть за смаком.
  5. Заправте оливковою олією і посипте каперсами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бурякові млинці з цільнозерновий борошна. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .