Салати з помідорів на зиму: рецепти смачних домашніх заготовок

14 серпня 2020, 16:24
Рецепти простих салатів з помідорів на зиму

Салат з помідорів на зиму

Мариновані помідори – не єдина заготовка, яку можна зробити з томатів на зиму. Салат з помідорів – універсальна закуска, яка підійде і до вареної картоплі, і до смаженої, і до м'ясних страв, і просто до свіжого хрусткого хлібу.

Салат із зелених помідорів на зиму

Салат із зелених помідорів

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг зелених помідорів
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 0,5 кг солодкого перцю
  • 0,5 кг моркви
  • 70 г цукру
  • 50 г солі
  • 0,5 склянки олії
  • 50 мл оцту 6%

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю, перець і помідори довільно нарізати.
  2. Змішати овочі, додати до них сіль, перемішати і дати постояти 8 годин (в прохолодному місці або холодильнику).
  3. Потім сік злити, додати до овочів цукор, рослинну олію, перемішати і поставити на вогонь.
  4. Довести до кипіння і варити 30 хвилин.
  5. За кілька хвилин до закінчення приготування влити оцет, добре перемішати.
  6. Готовий салат розкласти в підготовлені банки, закатати, перевернути, накрити пледом до повного охолодження. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 л салату.
  7. Можна зберігати при кімнатній температурі.

Лечо на зиму з перцем і помідорами

Лечо з перця з помідорами і часником

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 10 шт. червоного болгарського перцю
  • 1 склянка цукру
  • 1,2 ст. л. солі
  • 7-8 зубчиків часнику
  • 1 ч. л. суміші мелених перців

Дивіться відео, як зробити повидло з помідорів на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Помідори і перець помити, обрізати плодоніжки у помідорів і видалити насіннєві коробки у перців. Часник очистити і дрібно нарізати.
  2. Половину помідорів дрібно нарізати. Перець нарізати довільно.
  3. Підготовлені інгредієнти помістити в каструлю. Варити 10 хвилин. Після чого додати решту помідори, крупно нарізати.
  4. Додати сіль, цукор і мелений перець. Варити ще 30 хвилин.
  5. Готове гаряче лечо розлити по стерилізованим банкам і закатати. Банки перевернути і залишити до повного охолодження. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 7 банок по 0,5 л.

Салат з помідорів на зиму з баклажанами

Салат з помідорів на зиму

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 кг помідорів
  • 10 шт. баклажанів
  • 10 шт. моркви
  • 10 шт. ріпчастої цибулі
  • 10 шт. болгарського перцю
  • 1 стакан рослинної олії
  • 1,5 склянки цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 2 ст.л. оцтової есенції

Спосіб приготування:

  1. Помідори подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки, вилити у велику каструлю і довівши до кипіння, варити 5 хвилин.
  2. Потім додати баклажани, нарізані на невеликі шматочки, довести до кипіння і варити ще 5 хвилин.
  3. Додати моркву, нарізану на кружечки, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  4. Додати цибулю, нарізану півкільцями, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  5. Додати болгарський перець, нарізаний соломкою, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  6. Потім влити рослинну олію, оцтову есенцію, всипати цукор і сіль. Довести до кипіння, проварити наостанок ще 5 хвилин і розкласти в підготовлені банки.
  7. Банки закатати, перевернути і накрити пледом.

На замітку

З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 5 л салату. Якщо помідори сухуваті або овочі дали мало соку, то можна додати до них томатний сік або розведену томатну пасту.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом помідорів на зиму з аличею, а також писали, як зробити лечо з гірким перцем і помідорами.