Салати з хурми: ТОП-5 осінніх рецептів

5 листопада 2019, 14:40
Рецепти салатів з хурмою з фото

Салат з хурмою: рецепт

Хурма – один з головних продуктів листопада . Цей плід багатий вітамінами A, C і P, які зміцнюють імунітет і благотворно впливають на судини.

Дивіться відео, як приготувати салат із курки і хурми:

Реклама

Доведено, що в хурмі вдвічі більше корисних мікроелементів і харчових волокон, ніж в яблуках, які повноправно претендують на звання "короля фруктів" . У помаранчевої ягоді багато органічних кислот і дубильних речовин; плоди містять велику кількість вуглеводів і білків.

Читайте також:

Реклама

Крім цього, хурма містить корисні для серця калій і магній; каротин, який зміцнює зір, і антиоксидант лікопін, здатний запобігти появі раку.

У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти сезонних салатів з хурми.

Салат з хурмою і лососем

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Суміш молодих салатних листків – 1 пучок
  • Хурма – 1 шт.
  • Малосольний лосось – 100 г
  • Кедрові горіхи – жменя
  • Тертий пармезан – 30 г
  • Оливкова олія – 1-2 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя помити і обсушити, викласти на блюдо.
  2. Хурму розрізати на 4-6 частин, красиво розподілити зверху.
  3. Філе лосося дуже тонко нарізати, додати до салату
  4. Зверху посипати підсмаженими на сухій сковороді кедровими горішками і тертим пармезаном.
  5. Заправити салат оливковою олією, лимонним соком і медом. Посолити і поперчити.

Салат з хурми, зелені і горіхів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1/4 склянки волоських горіхів
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної цибулі-шалот
  • 3 столові ложки червоного винного оцту
  • Cіль
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • Мелений чорний перець
  • 170 г салату фризі, подрібненого руками
  • 170 г салат радіккіо, нарізаного
  • 2 хурми Фуйю, очищені, розрізані навпіл і тонко нарізані
  • 2 м'яких фініки без кісточки, дрібно нарізані
  • Жменя лляного насіння

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ° С. Викласти волоські горіхи на деко і готувати до появи аромату, близько 5-8 хвилин. Дати охолонути повністю, потім нарізати.
  2. У невеликій мисці змішати цибулю-шалот, оцет і дрібку солі. Дати постояти 5 хвилин. Додати оливкове масло. Приправити сіллю і перцем за смаком.
  3. У великій мисці змішати салат фризі, радіккіо, хурму, фініки і волоські горіхи. Додати заправку і перемішати.
  4. Посипати салат лляним насінням і подавати.

Салат з хурмою і авокадо

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 1 хурма
  • 1 авокадо
  • 200 г помідорів чері
  • сік половини лайма
  • 150 г салатного листя або шпинату
  • 1 червона цибулина
  • 50 мл олії волоського горіха
  • 30 мл білого винного оцту
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Хурму очистити і нарізати.
  2. Авокадо очистити і видалити кісточку. М'якоть нарізати і скропити соком лайма (це потрібно, щоб вона не потемніла).
  3. Лук очистити і подрібнити. Помідори черрі розрізати навпіл.
  4. Зелень добре промити, обсушити і порвати руками.
  5. Приготувати заправку: олію і оцет збити в мисці, приправити за смаком.
  6. У салатниці змішати зелень, авокадо і помідори.
  7. Додати хурму і акуратно перемішати.
  8. Полити заправкою і дати постояти 20-30 хвилин перед подачею.

Салат з хурми, мандаринів і сиру

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 6-7 мандаринів без кісточок
  • 2 великих медових хурми
  • 200 г м'якого козиного сиру

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. меду
  • 1 ч.л. діжонської гірчиці
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 3 ч.л. джему з апельсина, фейхоа або інжиру (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Мандарини почистити і видалити білі плівки. Великі часточки розрізати навпіл.
  2. Очищену хурму нарізати середніми шматочками.
  3. Перемішати всі інгредієнти для заправки.
  4. Викласти на тарілку хурму та мандарини, чайною ложкою викласти зверху м'який козиний сир.
  5. Полити салат заправкою, дати йому настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Фруктовий салат з хурмою

Будь-який фруктовий салат, де є ківі, розкриє смак напівсухого ігристого

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 хурма
  • 1 банан
  • 1 ківі
  • 1 яблуко і / або груша
  • листочки м'яти
  • Жменя гранатових зерен
  • 2 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Всі фрукти помити. Банани, ківі і яблуко очистити від шкірки.
  2. Нарізати фрукти довільними скибочками і скласти в салатницю. Посипати гранатовими зернами і прикрасити листочками м'яти.
  3. Змішати рідкий мед і свіжовичавлений лимонний сік, полити салат. Подавати відразу ж після приготування.

Як прибрати терпкість хурми

Якщо не любите хурму через її в'яжучі властивості – сховайте в морозильну камеру на кілька годин. Потім помістіть під гарячу воду, і хурма буде буквально танути в роті.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати найбільш стиглу і смачну хурму .