Салат "Капрезе": рецепт з томатами, моцарелою, базиліком і маслинами

11 травня 2018, 10:01
"Капрезе" – один з найпопулярніших італійських салатів

Капрезе з маслинами. Фото: receptam.net

Секрет "Капрезе" дуже простий – для його приготування потрібно вибирати тільки якісні продукти. Помідори – солодкі і стиглі, моцарелу – найсвіжішу, базилік з грядки, олію – холодного віджиму і родом з Італії.

Маслини, часник, бальзамічний оцет і інші інгредієнти до класичного рецепту "Капрезе" не входять, але можна додавати їх до смаку.

Реклама

Капрезе з маслинами

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт.
  • моцарела – 1 кулька
  • базилік – невеликий пучок
  • маслини – жменя
  • оливкова олія – 1 ст. л
  • сіль, перець – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Гострим ножем нарізаємо помідори і моцарелу кружками.
  2. Чергуючи, викладаємо на тарілку помідори, моцарелу і листочки базиліку.
  3. Зверху розподіляємо нарізані тонкими кружальцями маслини без кісточок.
  4. Приправляємо салат сіллю і свіжомеленим чорним перцем, поливаємо оливковою олією.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячого рулету з соусом песто. Ми також розповідали, як запекти форель під песто з ківі і лайма. Крім цього, ми писали, як приготувати весняні салати з редиски.

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:

Реклама