"Капрезе" – це справжній кулінарний символ Італії. Ще б пак, адже колір цієї закуски з помідорів, моцарели і базиліка в точності повторює кольори італійського прапора (червоний, білий, зелений).
У традиційному рецепті "Капрезе" нарізані скибочками моцарелла, помідори і листя базиліка вкладаються по черзі по колу, зверху приправляються сіллю і чорним перцем і поливаються оливковою олією.
Салат "Капрезе"
Фото: mrsiraphol / Freepik
Складові:
- 2 м'ясистих помідори
- 1 велику кульку моцарелли
- 2 ст.л. оливкової олії
- мелений чорний перець
- сушені італійські трави
- зелений базилік
Рецепт приготування:
1. Помідори миємо й ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 5 мм.
2. Моцареллу виймаємо з розсолу і ріжемо кружальцями.
3. Подрібнюємо чорний перець в млині для спецій.
4. Чергуючи помідори і сир, викладаємо їх по колу. Поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим перцем і італійськими травами. Прикрашаємо листочками зеленого базиліка.
Порада: капрезе можна полити домашнім соусом песто або збризнути бальзамічним оцтом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячого рулету з соусом песто. Ми також розповідали, як запекти форель під песто з ківі і лайма.
Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами: