Салат "Цезар": рецепт з курячим філе і помідорами чері

16 лютого 2018, 19:58
Приготуйте салат з куркою "Цезар" за класичним рецептом

Салат "Цезар" з куркою. Фото: Getty

"Цезар" – салат, який не потребує особливої реклами, з цією стравою знайомі всі. Традиційно для приготування "Цезаря" використовують салат сорту ромен. У нього міцне листя і легкий горіховий смак. Але не страшно, якщо ви додасте інший салат – латук або айсберг.

Цезар з куркою

Реклама

Інгредієнти:

  • Товсті скибки білого хліба – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Салат ромен – 1 пучок
  • Помідори черрі – 2-3 шт.
  • Сіль перець

Для заправки:

  • Часник – 1 зубочок
  • Консервовані анчоуси – 1-2 шт.
  • Пармезан – 25 г
  • Домашній майонез – 3 ст. л.
  • Білий винний оцет – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

Реклама

1. Хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці. Скропити оливковою олією і посипати сіллю.

2. Натерти філе маслом, що залишилося, приправити за смаком. Розігріти сковороду гриль на середньому вогні. Покласти курку на сковороду і смажити 4 хвилини. Перевернути, готувати ще 4 хвилини. Проткнути ножем – повинен виділятися прозорий сік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

3. Очищений часник пропустити через прес; розім'яти анчоуси виделкою. Натерти грудку сиру і змішати з іншими інгредієнтами для заправки. Приправити до смаку.

4. Натерти пармезан великими пластинками. Порвати салат руками і скласти до миски.

5. Додати більшу частину заправки і перемішати. Зверху розподілити грінки і нарізані помідори, потім скропити заправкою, що залишилася.

6. Нарізати курку скибочками і викласти збоку. Посипати салат пармезаном і відразу ж подавати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися найкращими рецептами салатів з оселедця.

Дивіться відео, як приготувати салат з мідій та кальмарів: