З незвичайною начинкою: як приготувати вареники з полуницею

14 травня 2020, 09:06
Якщо ви купили не надто солодку полуницю, додайте її в вареники

Вареники з полуницею

Вареники – одна з найсмачніших і найпопулярніших страв української кухні. Солодкі вареники готують не тільки з полуницею, але і з іншими сезонними ягодами: малиною, вишнею, шовковицею або чорницею.

Вареники з полуницею можна заморозити і відварити пізніше. Для цього їх потрібно викласти на присипану борошном тарілку і поставити в морозильну камеру на кілька годин. Потім вареники можна перекласти в пакет.

Реклама

Вареники з полуницею

Вареники з полуницею

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 205 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 300 мл води або молока
  • 0,5 ч.л. соди
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 500-600 г борошна

Читайте також:

Для начинки:

  • Полуниця
  • Цукор

Спосіб приготування:

  1. Полуницю помити, видалити плодоніжки і нарізати невеликими шматочками.
  2. Приготувати тісто. У теплу рідину додати цукор і соду, перемішати. Поступово всипаючи борошно, замісити м'яке, еластичне тісто. Загорнути в харчову плівку і відставити убік на 20-30 хвилин.
  3. Розділити тісто на кілька частин. Взяти одну частину і тонко розкачати на присипаній борошном поверхні. Ви також можете сформувати "ковбаску", розрізати її на шматочки і тільки потім розкачати.
  4. Викласти в центр шматочків тіста полуницю, посипати її цукром. Защипнути краї, формуючи вареники.
  5. Закип'ятити велику каструлю з водою, посолити. Додати вареники. Дочекатися, поки вони спливуть, і варити 5 хвилин.

Як подавати вареники з полуницею

Подавати вареники зі сметаною і вершковим маслом. За бажанням їх можна посипати цукром або полити медом.

Дивіться відео, скільки можна з'їсти черешні і полуниці:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.