Різдвяний яблучний штрудель з горіхами і сухофруктами

2 січня 2020, 16:15
Рецепт солодкого рулету на Різдво

Штрудель на Різдво

Різдво 2020 православні християни відзначатимуть 7 січня. Крім м'ясних страв, на свято прийнято готувати солодку домашню випічку .

Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:

Реклама

Читайте також:

Ми пропонуємо спекти різдвяний штрудель з витяжного тіста з яблуками, горіхами, сухофруктами і кокосовою стружкою. Він готується досить просто, але обов'язково прикрасить святковий стіл.

Реклама

Різдвяний штрудель з яблуками, горіхами і сухофруктами

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 260 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 1 яйце
  • 30 мл олії
  • 40 мл води
  • 165 г борошна
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 3 середніх яблука
  • 100 г суміші в'яленої вишні і в'яленої журавлини
  • 50 г кураги
  • 50 г чорносливу
  • 100 г волоських горіхів
  • 70 г вершкового масла
  • 40 г цукру
  • 3 ст.л. кокосової стружки
  • 2 ст.л. коньяку

Для змазування і прикраси:

  • 30 г цукрової пудри
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • В'ялена журавлина і цедра лимона

Спосіб приготування:

  1. Для тіста розбити в стакан яйце, злегка збити його виделкою. Додати олію і воду, перемішати.
  2. У миску всипати борошно, посолити, зробити невелике заглиблення і влити рідину. Замісити м'яке тісто, що не липне до рук. Залишити його під мискою відпочити, поки готується начинка.
  3. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками.
  4. Сухофрукти залити гарячою водою на хвилину, помити, обсушити паперовим рушником. Чорнослив і курагу нарізати великим кубиком.
  5. У сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, коньяк, покласти яблука і сухофрукти, перемішати. Тушкувати, помішуючи, на невеликому вогні до м'якості яблук і випаровування рідини. Остудити.
  6. Горіхи нарізати доволі великими шматочками.
  7. На робочу поверхню постелити рушник, присипати його борошном. Тонко розкачати на ньому тісто у вигляді прямокутника. Зверху рівномірно розподілити начинку, залишивши верхній край трохи вільним. Посипати кокосовою стружкою і горіхами.
  8. За допомогою рушника скрутити рулет, загнувши боки. Вільний край змастити розтопленим вершковим маслом і закріпити.
  9. Деко змастити вершковим маслом. Покласти на нього рулет швом вниз. Змастити вершковим маслом зверху.
  10. Випікати штрудель при 180 ºС 40 хвилин. Ще гарячим штрудель змастити розтопленим вершковим маслом і щедро присипати цукровою пудрою.

Як подавати різдвяний штрудель

Прикрасити в'яленої журавлиною і цедрою лимона. Можна нарізати і подавати відразу ж, поки штрудель теплий.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати 12 пісних страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом різдвяного Львівського сирника .