Різдвяний коктейль "Пуансетія": рецепт від Найджели Лоусон

20 грудня 2019, 18:45
Рецепт коктейлю з ігристого вина і журавлинного соку

Коктейль "Пуансетія"

Коктейль з шампанського, журавлинного соку і апельсинового лікеру – відмінний вибір для святкування Нового року та Різдва.

Дивіться відео, як легко відкрити шампанське:

Реклама

"Це, мабуть, самий смачний і універсальний напій для коктейльних вечірок: він надзвичайно освіжаючий і дуже простий у приготуванні", – говорить Найджела Лоусон, британська ведуча, ресторанний критик і автор кулінарних книг.

Читайте також:

Реклама

Інгредієнти розраховані на 8-9 порцій коктейлю.

Журавлинний коктейль "Пуансетія"

Час приготування:

Реклама
  • 5 хвилин

Калорійність:

  • 165 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 пляшка просекко (або іншого ігристого сухого вина, охолодженого)
  • 125 мл куантро (охолодженого)
  • 500 мл журавлинного соку (охолодженого)

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте ігристе вино з лікером і журавлинним соком у великому глечику. Перемішайте.
  2. Розлийте напій в келихи або флют для шампанського.

У чому різниця між шампанським і просекко

Шампанське – ігристе вино, вироблене в однойменному французькому регіоні. Визначення "Шампанське" було захищено Версальським договором, але, оскільки деякі країни ніколи офіційно не підписували його, багато виробників також використовують термін "Шампанське".

Просекко – ігристе вино, випущене в Італії, в основному в регіоні Венето.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коктейль "Маргарита" з журавлиною . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинної сангрії .