"Мімоза" – це популярний коктейль із шампанського і свіжовичавленого апельсинового соку.
Дивіться відео, як легко відкрити шампанське і вино:
Ми пропонуємо видозмінити класичний рецепт і зробити коктейль з шампанським по-справжньому зимовим. Для цього досить додати журавлинне пюре і прикрасити келихи ягодами журавлини.
Коктейль "Мімоза" з журавлиною
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 76 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 мл шампанського
- 100 мл апельсинового фрешу
- 100 г замороженої журавлини
- Цукрова пудра
- Лід
Спосіб приготування:
- Разморозьте ягоди журавлини. Подрібніть в блендері і ретельно протріть через сито.
- Додайте в кожен келих по столовій ложці журавлинного пюре.
- Видавіть фреш з апельсина, процідіть його від м'якоті і кісточок.
- Додайте в келих кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське.
- Щедро посипте коктейль "Мімоза" просіяною цукровою пудрою.
Як вибрати шампанське для коктейлю
Червоне, рожеве або біле – залежить від сорту винограду. Чим сухіше, тим менше цукру додали в напій. Форма пляшки і матеріал, з якого зроблена пробка, на смак і якість не впливають. В середньому, якісне українське шампанське коштує від 100 до 200 грн.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коктейль "Маргарита" з журавлиною . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинною сангрії .