Рецепти на Новий рік-2021: ТОП-10 найкращих ідей гарячих закусок

8 грудня 2020, 19:20
Рецепти гарячих закусок на Новий рік 2021

Рецепти гарячих закусок на Новий рік 2022

Шашлички з креветок, лосося та овочів, фаршировані гриби з моцарелою, запечена картопля з беконом – це обов'язково прикрасить новорічний стіл. Познайомтеся з оригінальними рецептами гарячих закусок і обов'язково їх приготуйте. Всі наведені нижче рецепти обрані з урахуванням вимог до святкового столу Металевого Бика.

Індичі рулетики із сиром у беконі

Реклама
Фото: Instagram/veracooks

Час приготування

  • 45 хв

Інгредієнти

  • 300 г – куряча грудка;
  • 150 г – бекон;
  • 100 г – сир.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Грудку розрізати уздовж тонкими шарами посолити, поперчити. Через плівку відбити з двох боків.
  2. Сир нарізати невеликими брусочками.
  3. На шматочок грудки викладаємо сир, загортаємо в рулетик і обертаємо беконом.
  4. Викладаємо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів пічку на 25-30 хв.

Паштет із курячої печінки в печі

Фото: freepik.com

Час приготування

  • 1 год 30 хв

Інгредієнти

Реклама
  • печінка куряча – 300 г;
  • велике яблуко – 2 шт.;
  • 1 гілочка розмарину;
  • 3 яйця + 2 жовтки;
  • молоко – 200 мл;
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • портвейн або мадера – 300 мл;
  • 1 лавровий лист;
  • білий перець горошком – 1 ст. л.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • масло вершкове – 75 г;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • чорний перець за смаком.

Спосіб приготування

  1. Курячу печінку для паштету вимити, замочити в холодному молоці та помістити в холодильник на 8 год. Після цього шматочки печінки дістати і ретельно обсушити паперовим рушником.
  2. Яблука для паштету з курячої печінки вимити та вирізати серцевину. Запекти в розігрітій до 180°С печі, 10 хв. Перевірити готовність яблук і, якщо необхідно, дати їм трохи більше часу. Остудити.
  3. Цибулю очистити і подрібнити. Розмарин розібрати на листя. Горошини перцю розчавити. Розігріти в сотейнику олію, обсмажити цибулю, розмарин, перець і лаврове листя, 4 хв.
  4. Влити портвейн і готувати на сильному вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Зняти з вогню, додати вершкове масло, перемішати до його повного розчинення. Дати охолонути.
  5. З яблучної шкірки вийняти м'якоть. Перекласти приготовану раніше суміш цибулі в чашу блендера, додати яблучну м'якоть і холодну курячу печінку.
  6. Додати яйця і жовтки. Збити в однорідну масу, потім протерти через сито. Приправити сіллю і перцем. Розкласти масу по порційних формочках, накрити і запікати в духовці 40 хв при 180°С.

Качина грудка в помаранчевому маринаді

Фото: Instagram / еatwithkeda

Час приготування

  • 1 год 30 хв

Інгредієнти

  • філе качиної грудки – 500 г;
  • апельсин – 1/2 шт.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сушений розмарин – 1/2 ч. л.;
  • чорний перець – 1/2 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.


Спосіб приготування

  1. Зніміть цедру з помаранча, вичавіть сік. Змішайте сік із цедрою, додайте в нього оливкову олію, лимонний сік, сушений розмарин, сіль і перець – це буде наш маринад.
  2. Покладіть філе качиної грудки в маринад і залиште маринуватися на годину.
  3. Обсмажте часточки апельсину, зверху присипте цукром, щоб утворилася скоринка.
  4. Злегка обсмажте м'ясо на невеликій кількості олії близько 4 хв, тільки з одного боку.
  5. Потім викладіть м'ясо обсмаженим боком вгору в форму для запікання.
  6. Відправте грудки в розігріту до 200°С духовку на 10 хв.
  7. Прикрашаємо грудки дольками помаранча.

Шашлички з креветок, лосося і овочів

Шашлички із лосося та креветок

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 маленька, зварена в мундирі і очищена картоплина;
  • 2-3 см шматочок сирого лосося;
  • 1 очищена сира креветка;
  • 2-3 см шматочок червоного перцю;
  • 1/2 цибулини-шалот, розрізаної навпіл;
  • сіль, перець;
  • лимонний сік;
  • оливкова олія.

Спосіб приготування:

  1. Дрібну картоплю відварити в шкірці, стежачи за тим, щоб він не розварився. Охолодити і очистити.
  2. Нарізати шматочками перець, очистити цибулю-шалот і розрізати навпіл.
  3. Нанизати на шпажку шматочок лосося, креветку, цибулю-шалот, картоплину й наприкінці перець. Посолити, поперчити за смаком. Змішати лимонний сік із оливковою олією і змастити шашлички силіконовим пензликом.
  4. Розігріти як слід тефлонову сковороду, обсмажити шашлички до готовності лосося 3-5 хвилин з обох боків і одразу подавати на стіл.

Фаршировані гриби з томатами та моцарелою

/ Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 капелюшки грибів портобело;
  • 8 кульок міні-моцарели, розрізаних навпіл;
  • 1 чашка різнокольорових помідорів чері, розрізаних навпіл;
  • 1 чашка свіжого базиліка, порваного руками;
  • 4 столові ложки вершкового або оливкової олії;
  • 2-3 зубчики часнику, тонко нарізаних;
  • 4 столові ложки свіжої петрушки, нарізаної;
  • сіль, перець;
  • бальзамічний оцет – за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Розігріти піч до 180-200 ºС, підготувати всі продукти.
  2. Покласти масло, петрушку і часник в сотейник. Нагріти на повільному вогні, щоб масло розтопити, а часник став м'яким. Посолити і поперчити.
  3. Змастити капелюшки грибів часниковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Викласти гриби на деко, застелене фольгою. Наповнити капелюшки помідорами чері та моцарелою.
  5. Запікати близько 8-10 хвилин, доки гриби не стануть м'якими, а сир не розплавиться. Прикрасити подрібненим базиліком, за бажанням скропити бальзамічним оцтом.

Медальйони з курячого філе в печі з ананасами

Медальйони з курячого філе з ананасами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 10 кілець консервованого ананаса;
  • 100 мл сметани або домашнього майонезу;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль, мелений перець;
  • рослинна олія;
  • зелень – для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помийте і обсушіть. Наріжте його пластинками товщиною близько 2 см. Отбейте кухонним молотком, посоліть і поперчіть.
  2. Викладіть на деко формочки. Покладіть всередину шматочки відбитого філе. Змастіть м'ясо сметаною або домашнім майонезом.
  3. Зверху розмістіть кільця ананаса і посипте тертим сиром.
  4. Запікайте в розігрітій до 190°С печі близько 35 хвилин.
  5. Подавайте закуску гарячою разом зі свіжими овочами, прикрасивши зеленню.

Порада: Для цього оригінального рецепта вам знадобляться кулінарні кільця. Якщо у вас їх немає, зробіть зі звичайної фольги щільні смужки завдовжки 30 см і заввишки 3 см. З'єднайте їх у кільця, скріпіть і поставте на змащене олією деко.

Запечена картопля з беконом і сиром

Картопляні "гармошки" з беконом і сиром

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 2 великі картоплини;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 г моцарели для піци;
  • 4-6 смужок бекону;
  • 2 ст.л. сметани;
  • 2 пір'я зеленої цибулі;
  • кріп – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Помийте картоплю. Зробіть у ній часті глибокі надрізи, прорізаючи поперек майже наскрізь.
  2. Змастіть картоплини вершковим маслом і печіть близько години на застеленій у фользі деко при 180°С.
  3. Наріжте сир пластинами.
  4. Бекон подрібніть і обсмажте на сковороді до хрусткої скоринки.
  5. Коли картопля буде готова, дістаньте з духовки і посипте беконом, зверху покладіть шматочки сиру і поставте знову в піч щоб сир розтанув.
  6. Подавайте запечену картоплю гарячим, змастивши зверху сметаною або натуральним йогуртом.
  7. Зверху посипте закуску свіжою зеленню.

Читайте також:

Кульки з моцарели із сирним соусом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • сухарі панірувальні – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія – 1 л;
  • маленькі кульки моцарели – 30 шт.;
  • сіль.

Для соусу:

  • сир вершковий – 200 г;
  • вино біле або вода – 100 мл;
  • соус табаско – 4-5 крапель;
  • вустерський соус – 4-5 крапель;
  • соус соєвий – 3 ч. л.;
  • сир чедер, тертий – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте соус, поставивши каструльку з вершковим соусом, білим вином (або водою) на середній вогонь. Додайте табаско, соєвий соус і вустерський соус. Поступово вмішайте чеддер так, щоб він повністю розтанув.
  2. Щоб зробити кульки з моцарели, насипте борошно і панірувальні сухарі в окремі миски і збийте яйця в третій. Налийте олію в дрібну і широку сковороду і поставте на середній вогонь.
  3. Злийте рідину і обсушіть сир. Занурюйте кожну кульку спочатку в борошно, потім у збиті яйця і, нарешті, в сухарі. Потім знову в яйце і в сухарі. Уважно стежте за тим, щоб кульки були щільно вкриті крихтою з усіх боків.
  4. Перевірте, чи готова олія, опустивши в нього крихту: якщо навколо з'являються бульбашки і крихта спливає, отже, олія досить гаряча. Обережно за допомогою шумівки опускайте по 6-8 кульок за раз і смажте близько хвилини або до золотистої скоринки.
  5. Дістаньте готові кульки з олії (за допомогою тієї ж шумівки) і залиште на паперовому рушнику, щоб вбралися надлишки жиру. Посоліть перед подачею на стіл.
  6. Подавайте кульки з моцарели з теплим соусом.

Читайте також:

Хрусткі кільця цибулі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г;
  • каєнський перець – 1/3 ч. л.;
  • газована вода – 150 мл;
  • панірувальні сухарі (дрібні) – 300 г;
  • розчинне картопляне пюре – 2 ст. л.;
  • рослинна олія для смаження – багато;
  • сіль.

Для соусу:

  • майонез – 50-60 г;
  • кетчуп – 1-2 ст. л.;
  • хрін з банки – 2 ст. л.;
  • паприка – 1/2 ч. л.;
  • сушений орегано – 1/2 ч. л.;
  • кайенский перець – 1/3 ч. л.;
  • сіль, чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо великими кільцями шириною 5 мм.
  2. Змішуємо борошно і кукурудзяний крохмаль, додаємо сіль, каєнський перець і газовану воду. Ретельно змішуємо. Потім додаємо розчинне картопляне пюре – воно зробить суміш густішою, а кільця цибулі – щільнішми.
  3. Панірувальні сухарі пересипаємо в плоску миску або тарілку.
  4. У невеликій каструлі гріємо олію (її має бути стільки, щоб вона повністю покривало всі кільця).
  5. Кожне цибульне кільце за допомогою виделки занурюємо спочатку в рідку суміш, струшуємо зайве, іншою виделкою обвалюють у панірувальних сухарях і відправляємо смажитися. В процесі кільця можна перевернути. Коли вони стануть рівномірно коричневими, витягуємо й кладемо на серветку, щоб скло зайву олію.
  6. Для соусу змішуємо майонез, хрін, паприку, орегано, каєнський і чорний перець, додаємо кетчуп, солимо і перчимо. Коли соус став повністю однорідним, він готовий.
  7. Подаємо кільця цибулі разом із соусом.

Жюльєн зі свининою і печерицями

Жульєн з куркою та грибами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • свинина – 200 г;
  • гриби – 200 г;
  • вершки 30% – 250 г;
  • сир – 50 г;
  • цибулина – 2 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Гриби помити і нарізати соломкою.
  2. М'ясо нарізати тонкими смужками.
  3. Цибулю очистити, помити і нарізати тонкими кільцями.
  4. Розігріти олію на сковороді, обсмажити цибулю упродовж двох хвилин, додати до нього м'ясо і гриби, обсмажувати 20 хвилин.
  5. Додати в сковороду вершки і тушкувати суміш ще 10 хвилин.
  6. Розкласти в жароміцні формочки, посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 180°С піч на 5 хвилин до появи рум'яної скоринки.
  7. Подавати жульєн гарячим, за бажанням прикрасивши зеленню.

Тут дізнаєтеся 5 прекрасних холодних закусок на Новий рік 2021.