Рецепт запеченої риби під горіховою скоринкою

28 квітня 2020, 10:11
Готуємо рибу в паніровці з фісташок і мигдалю

Риба в горіховій паніровці / Фото: Pinterest

Шукаєте простий, але ефектний рецепт для святкової вечері? Тоді запечіть рибне філе удуховці під горіховою скоринкою. Зелень, часник і вершкове масло надають цій страві приголомшливого аромату.

Для запікання можна використовувати як червону рибу, так і білу. Лосось або сібас підійдуть ідеально.

Реклама

Риба під фісташковою скоринкою

Риба в горіховій паніровці / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 239 ккал на 100 г

Складові:

  • 800 г рибного філе
  • 120 г вершкового масла
  • 70 г очищених фісташок
  • 30 г несмаженого очищеного мигдалю
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 5 гілочок петрушки
  • 100 г панірувальних сухарів
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Очистити і дрібно нарізати цибулю. Обсмажити на слабкому вогні з 2 ст. л. вершкового масла впродовж 10 хвилин.
  2. Розігріти духовку до 160 °С. Подрібнити фісташки і мигдаль в крихту.
  3. Очистити і подрібнити часник. Дрібно посікти петрушку і листочки чебрецю.
  4. Змішати смажену цибулю, часник, мигдаль, фісташки, зелень, панірувальні сухарі, сіль і вершкове масло кімнатної температури.
  5. Посолити і поперчити рибу, викласти в застелену пергаментом форму. На рибу рівним шаром викласти масло з горіхами, цибулею і часником.
  6. Поставити в центр духовки і запікати 15-20 хвилин – залежно від товщини філе риби.

Корисна порада

Подрібнюйте горіхи так, щоб траплялися і дрібні, і великі шматочки.

Дивіться відео, як зробити трояндочки з лосося з фісташками:

Нагадаємо, раніше ми писали, як смачно приготувати скумбрію. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом риби під сирною скоринкою від Юлії Висоцької.