Рецепт смачного сирного чізкейку з полуничним желе

1 липня 2020, 18:18
Готуємо домашній чізкейк з сиру в духовці

Чізкейк з полуницею в духовці

Класичний американський чізкейк готують з вершкового сиру, але цей інгредієнт цілком можна замінити на сир. Він повинен бути досить жирним, в ідеалі – домашнім.

Ми поділимося рецептом сирного чізкейку в духовці з полуничним желе. Його можна подавати як на десерт, так і як сніданок.

Реклама

Сирний чізкейк з полуничним джемом

Чізкейк з полуницею в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 330 ккал на 100 г

Складові:

  • Сир 9% – 600 г
  • Сметана 20% – 180 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванілін – щіпка
  • Пісочне печиво – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Полуничний джем – 300 г
  • Вода – 200 мл
  • Швидкорозчинний желатин – 5 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити в блендері до дрібної крихти і влити до нього розтоплене вершкове масло. Ще раз перемішати до однорідності.
  2. Рознімну форму діаметром 22 см застелити пергаментним папером і розподілити по дну печиво. Розігріти духовку до 160 ºС і випікати основу 10-15 хвилин.
  3. Занурювальним блендером збити сир. Додати цукор, ванілін і сметану. Ще раз подрібнити масу до однорідної консистенції.
  4. По одному додати до сирної маси яйця, після кожного перемішуючи її вінчиком. У результаті повинна вийти суміш консистенції рідкої сметани.
  5. Форму з готовою основою обернути фольгою в 4-5 шарів. Вилити сирну начинку на пісочний шар і поставити форму на глибоке деко. Влити окріп, щоб він доходив приблизно до середини форми.
  6. Випікати при 160 ºС в режимі нижнього нагріву близько 1 години 10 хвилин. Готовий чізкейк повинен злегка тремтіти в центрі. Прибрати форму з дека, зняти фольгу і залишити в вимкненій духовці до охолодження, трохи відкривши дверцята.
  7. У невеликій каструлі розмішати желатин у воді, поки не розчиняться грудочки. Дати постояти півгодини.
  8. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання додати джем, варити ще дві хвилини і зняти з вогню. Трохи остудити суміш і вилити її на чізкейк.

Як подавати чізкейк

Коли желе повністю охолоне, провести ножем уздовж бортів, зняти форму і перекласти чізкейк на блюдо. Поставити на ніч в холодильник. Потім прикрасити листочками м'яти і свіжою полуницею.

Дивіться відео, як зробити полуничний чізкейк без цукру:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити лимонний чізкейк від Юлії Висоцької.