Рецепт вітамінного салату зі шпинату з горіхами, горошком і сиром

26 травня 2020, 12:14
Цей зелений салат багатий на вітаміни і клітковину

Шпинат з зеленим горошком

Весняні салати зі шпинату – легкі, свіжі і корисні. Ми пропонуємо зробити незвичайний зелений салат з молодим шпинатом, бланшованим зеленим горошком, огірком, гострим перцем, фісташками і пармезаном. Він заправляється сумішшю оливкової олії і лимонного соку.

Вибираючи шпинат на ринку або в магазині, зверніть увагу на його листя. Воно повинне бути свіжим, насиченого зеленого кольору.

Реклама

Зелений салат зі шпинатом

Салат зі шпинату

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 95 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 великих пучки молодого шпинату
  • 2 жмені очищеного зеленого горошку
  • 1 маленький гострий зелений перець
  • 1 свіжий огірок
  • Жменя очищених несолоних фісташок
  • Жменя тертого пармезану
  • Оливкова олія
  • Лимонний сік
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть горошок в киплячій підсоленій воді протягом 2-3 хвилини до готовності. Обдайте холодною водою і злийте рідину. Остудіть.
  2. Шпинат, огірок і перець помийте і обсушіть.
  3. Перець наріжте кільцями, за бажанням видаліть насіння.
  4. Огірок наріжте четвертькільцями.
  5. Викладіть на тарілку листя шпинату, горошок, перець і огірок.
  6. Заправте сумішшю оливкової олії, свіжовичавленого лимонного соку. Посоліть і поперчіть.
  7. Посипте салат тертим пармезаном і колотими фісташками.

Як подавати салат

Дайте салату настоятися 10-15 хвилин, а потім подавайте разом зі свіжим багетом.

Дивіться відео, як вирощувати зелень вдома:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.