Шпинат з зеленим горошком
Весняні салати зі шпинату – легкі, свіжі і корисні. Ми пропонуємо зробити незвичайний зелений салат з молодим шпинатом, бланшованим зеленим горошком, огірком, гострим перцем, фісташками і пармезаном. Він заправляється сумішшю оливкової олії і лимонного соку.
Вибираючи шпинат на ринку або в магазині, зверніть увагу на його листя. Воно повинне бути свіжим, насиченого зеленого кольору.
Зелений салат зі шпинатом
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 95 ккал на 100 г
Складові:
- 2 великих пучки молодого шпинату
- 2 жмені очищеного зеленого горошку
- 1 маленький гострий зелений перець
- 1 свіжий огірок
- Жменя очищених несолоних фісташок
- Жменя тертого пармезану
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Відваріть горошок в киплячій підсоленій воді протягом 2-3 хвилини до готовності. Обдайте холодною водою і злийте рідину. Остудіть.
- Шпинат, огірок і перець помийте і обсушіть.
- Перець наріжте кільцями, за бажанням видаліть насіння.
- Огірок наріжте четвертькільцями.
- Викладіть на тарілку листя шпинату, горошок, перець і огірок.
- Заправте сумішшю оливкової олії, свіжовичавленого лимонного соку. Посоліть і поперчіть.
- Посипте салат тертим пармезаном і колотими фісташками.
Як подавати салат
Дайте салату настоятися 10-15 хвилин, а потім подавайте разом зі свіжим багетом.
Дивіться відео, як вирощувати зелень вдома:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.