Рецепт весняного крем-супу з шпинату

23 квітня 2020, 16:38
Готуємо смачний суп в блендері

Шпинатний крем-суп

Крем-суп зі шпинату – легка і корисна страва, яку можна зробити на обід навесні. Він швидко готується і виходить дуже смачним.

Вибираючи шпинат на ринку або в магазині, простежте, щоб листя було свіжим, насичено зеленого кольору. Якщо шпинат має темно-зелене забарвлення і грубувату текстуру, то таке листя більше підійде для обсмажування або тушкування.

Реклама

Крем-суп зі шпинату

Шпинатний крем-суп

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 105 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 л курячого або овочевого бульйону
  • 200 г шпинату
  • 2 картоплини середнього розміру
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ст. вершків
  • Сіль, мелений чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити бульйон або воду в каструлі.
  2. Тим часом розігріти сковороду з оливковою олією, покласти нарізані цибулю і часник. Обсмажити до прозорості і м'якості.
  3. Перекласти в каструлю з бульйоном, додати очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю. Довести до кипіння і варити до м'якості картоплі, близько 15 хвилин.
  4. Коли овочі будуть готові, додати шпинат. Приправити суп сіллю і перцем, довести до кипіння і зняти з вогню.
  5. Перебити занурювальним блендером. Влити вершки, за бажанням досолити.
  6. Поставити на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти з плити.

З чим подавати суп

Як доповнення до супу можна подати часникові грінки, зварені круто яйця або тертий твердий сир (наприклад, пармезан).

Дивіться відео, як зробити морквяний крем-суп:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різотто зі шпинатом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом заливного пирога зі шпинатом.