Рецепт теплого салату з печінки з яблуками і руколою

14 лютого 2020, 13:59
Зимовий салат з курячої печінки

Салат з курячої печінки з яблуком та руколою

Теплий салат – відмінний вибір для зими. Ми пропонуємо вам простий рецепт теплого салату з курячої печінки з яблуками і руколою. Заправляється він оливковою олією з додаванням апельсинового соку і соєвого соусу.

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Реклама

Читайте також:

Теплий салат з печінки з руколою

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 162 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г курячої печінки
  • 100 г салатного листя
  • 1 невелика цибулина
  • 1 яблуко
  • 80 г руколи
  • Жменя сухарів

Для заправки:

  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. апельсинового соку
  • 30 мл соєвого соусу
  • 30 мл оливкової олії
  • 30 г вершкового масла
  • 10 г кропу
  • Сіль, цукор, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Курячу печінку нарізати довільно, посолити. В розпечену сковороду покласти вершкове масло, коли воно почне підтоплюватися, викласти печінку. Обсмажити до золотистої скоринки.
  2. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і додати до печінки. Посолити і поперчити.
  3. Шматочки яблука обсмажити в іншій сковорідці без додавання масла. Поперчити.
  4. Листя салату порвати руками і змішати з руколою. Додати обсмажену печінку з цибулею і обсмажені шматочки яблук. Полити соусом і акуратно перемішати, краще – руками. При подачі посипати сухариками.

Як зробити заправку для салату

Для приготування соусу змішати: свіжовичавлений апельсиновий і лимонний сік, оливкову олію, соєвий соус, сіль, цукор і перець. Додати в соус нарізаний кріп.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .