Рецепт ситного пирога з лососем, картоплею і помідорами

24 квітня 2020, 15:00
Такий пиріг можна спекти на сніданок

Пиріг з лососем і помідорами

Цей рибний пиріг – ідеальне поєднання м'якого тіста, соковитого лосося і ніжної заливки. Помідори надають страві свіжість, а варена картоплю робить її дуже ситною.

Пиріг можна подавати до столу як теплим, так і охолодженим – все залежить від ваших уподобань.

Реклама

Пиріг з лососем і картоплею

Пиріг з лососем і помідорами

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 251 ккал на 100 г

Складові:

  • 225 г пісочного тіста
  • 4 яйця
  • 175 г копченого лосося
  • 100 г нарізаних коктейльних помідорів
  • 100 г відвареної нарізаної картоплі
  • 1 ст.л. свіжого нарізаного кропу
  • 200 мл сметани або вершків
  • Щіпка мускатного горіха
  • Сіль і чорний перець
  • Листя зеленого салату – для прикраси

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC. Розкачайте тісто для пирога в коло діаметром 25 см.
  2. Викладіть тісто у форму, покладіть зверху спеціальний папір і засипте туди вантаж: сухий горох або квасолю. Випікайте в духовці 20 хвилин.
  3. Зніміть вантаж, змастіть тісто збитим яйцем і залиште в духовці ще на 5 хвилин до золотистої скоринки.
  4. Розкладіть по тісту нарізаний лосось, помідори та картоплю.
  5. У мисці збийте яйця, кріп, мускатний горіх, приправте сіллю і перцем і вилийте суміш на пиріг.
  6. Покладіть форму в духовку і запікайте 30-40 хвилин.

Як подавати випічку

Охолодіть пиріг, прикрасьте салатом і подавайте на стіл.

Дивіться відео, як спекти кіш з брокколі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти кіш з куркою і кабачками .