Рецепт молодих кабачків на грилі із зеленню і часником

5 червня 2020, 16:47
Готуємо кабачки на грилі в ароматному маринаді

Кабачки на грилі кружечками

Смажені кабачки на грилі – це відмінна самостійна закуска і чудовий гарнір до м'яса, птиці або риби. Вам потрібно буде нарізати овочі кружальцями, замаринувати і обсмажити на грилі або на сковороді гриль.

Для приготування бажано вибирати молоді овочі невеликого розміру. У них найтонша шкірка і немає жорсткого насіння.

Реклама

Кабачки на грилі з часником і лимоном

Кабачки на грилі кружечками

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 24 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 молодих кабачка
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 4 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. крупної морської солі
  • 1/2 ч.л. суміші мелених перців
  • кілька гілочок петрушки
  • бальзамічний оцет – за бажанням

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вимити і нарізати кабачки кружальцями завтовшки 5-7 мм.
  2. У великій мисці ретельно змішати оливкову олію, лимонний сік, часник, вичавлений через прес, морську сіль і мелений перець.
  3. Додати в отриману суміш кабачки і ретельно перемішати, щоб всі кружечки були покриті заправкою. Накрити миску і залишити маринуватися щонайменше на дві години.
  4. Добре розігріти гриль або сковороду гриль. Використовуючи щипці, помістити зверху кабачки.
  5. Обсмажувати приблизно 4-5 хвилин з кожного боку.

Як подавати кабачки на грилі

Перекласти кабачки на тарілку. Посипати сіллю, перцем і нарізаною зеленню. За бажанням скропити страву соком лимона і бальзамічним оцтом.

Дивіться відео, як смажити овочі на грилі:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати кабачки на сковороді. Крім цього, ми ділилися рецептом овочів на грилі по-вірменськи.