Рецепт солодкого морквяного рулету зі сметанним кремом

24 червня 2020, 14:13
Готуємо незвичайний десерт за рецептом кондитера Олександра Селезньова

Морквяний рулет з кремом

Рулет з моркви зі сметанним кремом і джемом – це чудовий десерт до чаю, який можна легко зробити з доступних продуктів.

Вибирайте для приготування тільки молоду моркву, соковиту і солодку. Так десерт вийде особливо смачним і ароматним. Рецепт від знаменитого кондитера Олександра Селезньова.

Реклама

Морквяний рулет з джемом і сметанним кремом

Морквяний рулет з кремом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 294 ккал на 100 г

Для бісквіта:

  • 3 яйця
  • 85 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • 320 г моркви
  • 120 г борошна
  • 1 ст.л. розпушувача
  • Трохи кориці

Читайте також:

Реклама

Для морквяного джему:

  • 300 г натертої моркви
  • 300 г цукру
  • Сік 1 апельсина

Для крему:

  • 500 г сметани 30%
  • 150 г цукрової пудри

Дивіться відео, як зварити морквяний конфітюр:

Спосіб приготування:

  1. Приготувати бісквіт. Збити яйця з цукром в пишну піну, додати ваніль і сіль. Моркву почистити і подрібнити блендером в дрібну крихту (або натерти на середній тертці), перемішати з яйцями. В кінці додати борошно, розпушувач і трохи кориці.
  2. Викласти на деко, застелене пергаментним папером, розрівняти і випікати при 210 ºС протягом 8-10 хвилин.
  3. Змішати всі інгредієнти для джему, варити протягом 20 хвилин і охолодити.
  4. Для крему збити сметану разом з цукровою пудрою.
  5. Морквяний джем відкинути на сито, щоб стік зайвий сироп.
  6. Цим сиропом злегка просочити бісквіт, змастити сметаною і зверху викласти джем. Згорнути в рулет і прибрати в холодильник на годину.

Як подавати морквяний рулет

Готовий рулет присипати цукровою пудрою і порізати на порції.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити солодкі морквяні кекси , а також ділилися рецептом морквяного кексу в хлібопічці.