Рецепт найсмачнішого вишневого варення від Тетяни Литвинової

25 червня 2020, 16:26
Кулінарний експерт поділилася рецептом фірмового варення з вишні

Вишневе варення на зиму / Фото: pixabay.com, Колаж: Сьогодні

Вишневе варення – це смак дитинства для багатьох. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова в своєму Instagram розповіла, як приготувати ароматне варення з вишень на власній кухні. Подавати його вона рекомендує разом з ванільним морозивом і в похмуру погоду, коли особливо не вистачає ендорфінів.

Вишневе варення від Тетяни Литвинової

Реклама

Вишневе варення на зиму / Фото: pixabay.com, Колаж: Сьогодні

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

Реклама
  • 256 ккал на 100 г

Складові:

  • Вишня
  • Цукор

Дивіться відео, як вийняти кісточки з вишень:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь підготуйте чисті банки і кришки.
  2. Візьміть каструлю за розміром і насипте повну склянку очищених від кісточок ягід, потім неповну склянку цукру.
  3. Коли суміш закипить, необхідно повторювати цю процедуру знову і знову. Доводьте до кипіння, висипайте ягоди і цукор, і так до кінця. Кожен раз зменшуйте вогонь, збирайте піну і заповнюйте банки готовим варенням.

На замітку

У цього рецепта є кілька переваг:

  • Мало соку, але багато ягід;
  • Вишня зберігає колір і готується варення дуже швидко.

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

У варення можна додати гілочку розмарину, потримати 5 хвилин, а потім вийняти. Завдяки цьому залишається дуже ніжна і тонка нотка, що не перебиває аромат вишень.

Нагадаємо, раніше Тетяна Литвинова ділилися рецептом варення з білої черешні з лимоном .