Рецепт найсмачнішого салату з печінки тріски

4 лютого 2020, 14:23
Готуємо салат з печінки тріски зі свіжими огірками та яйцем

Салат з печінки тріски

Салат з печінки тріски з картоплею, вареним яйцем, червоною ікрою і свіжими огірками стане прикрасою вашого святкового столу. Його приготування не забере багато часу, але результат вас обов'язково порадує.

Дивіться відео, як зробити салат Кобб:

Реклама

Такий салат не потребує заправки – печінка тріски і без того досить жирна.

Читайте також:

Реклама

Салат з печінки тріски, огірків і картоплі

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 254 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 240 г
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Червона ікра – 2 ст. л.
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити, остудити і очистити від шкірки. Відварити круто яйця і очистити їх від шкаралупи.
  2. Підготовлену картоплю натерти на дрібній тертці. Викласти в скляні стаканчики або кулінарні кільця рівним шаром, посолити і поперчити.
  3. Нарізати кубиками печінку тріски. Викласти її другим шаром.
  4. Нарізати кубиками два яйця і викласти їх наступним шаром.
  5. Останній шар буде з двох частин. Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками і викласти поверх яєць з одного боку. З іншого боку розкласти червону ікру.
  6. Помити і просушити зелену цибуля. Частину дрібно нарізати і посипати кубики з огірків.
  7. Прикрасити салат половинкою або четвертинкою яйця, розрізаного вздовж, і стеблами зеленої цибулі.

Корисна порада

Рекомендується зливати з консервів олію, так як вона дуже жирна і може негативно впливати на організм. Не варто додавати майонез для заправки салатів з печінки через підвищену жирність продукту.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом листкового салату з чорносливом . "Сьогодні" також розповідали, як зробити легкий салат з тунцем .