Рецепт простого шоколадного десерту від Григорія Германа: відео

31 серпня 2020, 18:35
Ведучий показав, як зробити шоколадну ковбаску в домашніх умовах

Шоколадная ковбаска

Salame di cioccolato, або шоколадна ковбаска – португальська десерт з какао, раскрошенного печива, масла, яєць і невеликої кількості портвейну або рому. Страва стала популярною в Європі та в інших країнах, часто втрачаючи алкоголь в якості інгредієнта.

Для багатьох шоколадна ковбаска – ностальгічний десерт. Григорій Герман, ведущий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати її на власній кухні.

Реклама

Шоколадна ковбаса

Шоколадная ковбаска

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 460 ккал на 100 г

Складові:

  • 150 г вершкового масла
  • 50 г темного какао-порошку
  • 50 мл вершків
  • 500 г пісочного печива
  • 50 г вершкового лікеру
  • 100 г цукру
  • 1 плитка чорного шоколаду
  • Горіхи – за бажанням

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в сотейнику цукор і какао. Влийте вершки і нагрівайте.
  2. Коли маса нагріється, додайте і розтопіть вершкове масло.
  3. Подрібніть печиво і горіхи.
  4. Додайте в масляну суміш розламаний на шматочки шоколад і вершковий лікер. Перемішайте.
  5. Залийте шоколадною масою печиво і горіхи. Перемішайте лопаткою.
  6. Викладіть суміш на харчову плівку, сформуйте ковбаску і щільно загорніть.
  7. Охолодіть десерт в холодильнику і зніміть плівку.

Як подавати ковбаску

Присипте десерт цукровою пудрою або какао-порошком і розріжте на порційні шматочки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати хрустке шоколадне печиво з горіхами, а також писали, як зробити шоколадну ковбасу з алкоголем.