Шоколадная ковбаска
Salame di cioccolato, або шоколадна ковбаска – португальська десерт з какао, раскрошенного печива, масла, яєць і невеликої кількості портвейну або рому. Страва стала популярною в Європі та в інших країнах, часто втрачаючи алкоголь в якості інгредієнта.
Для багатьох шоколадна ковбаска – ностальгічний десерт. Григорій Герман, ведущий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати її на власній кухні.
Шоколадна ковбаса
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 460 ккал на 100 г
Складові:
- 150 г вершкового масла
- 50 г темного какао-порошку
- 50 мл вершків
- 500 г пісочного печива
- 50 г вершкового лікеру
- 100 г цукру
- 1 плитка чорного шоколаду
- Горіхи – за бажанням
Спосіб приготування:
- Змішайте в сотейнику цукор і какао. Влийте вершки і нагрівайте.
- Коли маса нагріється, додайте і розтопіть вершкове масло.
- Подрібніть печиво і горіхи.
- Додайте в масляну суміш розламаний на шматочки шоколад і вершковий лікер. Перемішайте.
- Залийте шоколадною масою печиво і горіхи. Перемішайте лопаткою.
- Викладіть суміш на харчову плівку, сформуйте ковбаску і щільно загорніть.
- Охолодіть десерт в холодильнику і зніміть плівку.
Як подавати ковбаску
Присипте десерт цукровою пудрою або какао-порошком і розріжте на порційні шматочки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати хрустке шоколадне печиво з горіхами, а також писали, як зробити шоколадну ковбасу з алкоголем.