Шоколадна ковбаска – популярний десерт родом з дитинства.
"Тільки не кажіть, що у вашому дитинстві не було такого делікатесу. Не кажіть, не рвіть мені серце на шматки, наповнюючи його щирою жалістю", – написав ведучий шоу "Свекруха чи невістка" в своєму Facebook.
Шоколадна ковбаска з печивом
Складові:
- Масло вершкове – 150 г
- Какао – 50 г
- Вершки- 50 мл
- Печиво пісочне – 500 г
- Смачний міцний алкоголь – 50 мл
- Цукор – 100 г
- Шоколад чорний – 1 плитка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Ламаємо печиво. Можна навіть злегка в блендері крутнути.
- У сотейнику змішуємо какао з цукром, викладаємо масло, виливаємо вершки і на повільному вогні, постійно перемішуючи, розтоплюємо. Перетворюючи в фантастично смачну, але дуже гарячу шоколадну масу.
- Ламаємо шоколадку і додаємо в масу. Теж розтоплюючи. Вливаємо лікер (або що там у вас знайшлося в графі "смачний алкоголь") і підпалюємо.
- Тим самим видаляючи максимум спирту. У шоколаду і алкоголю різна щільність, тому він повинен залишитися на поверхні і вигоріти. Але, якщо не вийде – варіанти два. Перший – проварити шоколад близько 30 хвилин, постійно помішуючи. Або просто не давати дітям. Або давати – вирішувати вам. У смаку, до речі, алкоголю не буде.
- Виливаємо масу в крихту з печива. Перемішуємо. За допомогою плівки, або кондитерського паперу, або фольги формуємо ковбаски і кладемо в морозилку.
- Дістаємо, знімаємо верх і обвалюємо у цукровій пудрі. Є контакт. Ковбасок вийде кілька, і велика ймовірність, що якусь ви втратите в морозилці. І ось найбільший кайф буде вас чекати, коли ви її знайдете. Потім і несподівано. Як в дитинстві ...
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки: