Зелений салат з помідорами і сиром
Рукола – один з найпопулярніших інгредієнтів середземноморської кухні. Цю гіркувату зелень використовують як для основних страв, так і для салатів. В Італії її люблять додавати в піцу, вона може служити основою для запіканок і омлетів.
Ми пропонуємо зробити простий літній салат з руколи з помідорами чері та моцарелою. Його можна подавати разом з багетом або як доповнення до яловичого стейку.
Салат з руколи, помідорів і моцарели
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 125 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г помідорів чері
- 1 кулька моцарелли
- 100 г руколи
- Бальзамічний оцет
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Наріжте моцарелу, розріжте навпіл помідори.
- Викладіть в миску руколу, додавши до неї моцарелу і помідори. Перемішайте.
- Полийте оливковою олією і бальзаміком і перемішайте ще раз. Приправте за смаком.
Корисна порада
Якщо вам попалася гірка рукола, вимочіть її в холодній воді мінімум півгодини.
Дивіться відео, як вирощувати зелень вдома:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати літній салат з руколи з фетою і кабачками, а також ділилися рецептом салату з полуницею, сиром і руколою.