Рецепт пісного медового пирога з родзинками і горіхами

18 серпня 2020, 14:38
Готуємо смачний десерт до чаю без масла, молока і яєць

Коврижка

Успенський піст пройде з 14 по 27 серпня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця.

Якщо під час посту ви захочете приготувати що-небудь до чаю, візьміть на озброєння наш рецепт медового пирога, який готується без додавання вершкового масла, молока і яєць.

Реклама

Пісний медовий пиріг

Коврижка

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 335 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка води
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди
  • 0, 5 ч.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. какао чи розчинної кави
  • Кориця – на кінчику ложки
  • Кардамон – на кінчику ложки
  • 0, 5 склянки родзинок
  • 0,5 склянки горіхів
  • 0, 5 склянки рослинної олії
  • 2 ст.л. олії для змащування форми

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. У миску висипте цукор, налийте воду і рослинну олію, покладіть мед і тримайте на вогні до повного розчинення цукру і меду.
  2. У суміш, що остигла до 30-40 ºС, всипте соду, погашену лимонним соком, какао (каву) і прянощі. Ретельно перемішайте тісто, щоб не залишилося грудок.
  3. Додайте горіхи, родзинки і борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Випікайте в формі, змащеній олією і посипаній борошном, при 180 °С.

Як подавати пиріг

Пиріг можна розрізати уздовж і прошарувати джемом, а зверху покрити глазур'ю. Глазур готується так: змішайте 150 г цукрової пудри з 2 ст. ложками порошку какао, 3 ст.л. гарячої води і 2 ст.л. м'якого кімнатної температури рослинного маргарину.

Дивіться відео, як приготувати галету з фруктами:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пісний шоколадний кекс.