Рецепт незвичайної полуничної галети з сиром брі, медом і чебрецем

2 червня 2020, 08:51
Рецепт оригінальної французької галети з ягодами і сиром

Галета з полуницею і брі

З полуниці можна варити варення, робити пироги, десерти і напої. Ми пропонуємо приготувати незвичайну полуничну галету з сиром брі, медом і чебрецем. Цей французький пиріг обов'язково сподобається навіть найвибагливішим гурманам.

Галету з полуницею можна подавати на сніданок або як доповнення до кави або чаю.

Реклама

Полунична галета з сиром

Галета з полуницею і брі

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 325 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 300 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 1 ч.л. оцту
  • 1 яйце
  • 80 мл молока
  • Дрібка солі

Читайте також:

Для начинки:

  • 400-500 г полуниці
  • 1-2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 125 г сиру брі
  • 1 ч.л. листочків чебрецю
  • Рідкий мед – за смаком

Дивіться відео, як спекти дієтичну галету з фруктами:

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно в миску, додати сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Розтерти руками в крихту.
  2. Додати оцет, молоко і яйце. Замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і поставити в холодильник мінімум на півгодини.
  3. Для начинки полуницю помити, розрізати на половинки або на четвертинки. Змішати з кукурудзяним крохмалем.
  4. Сир нарізати скибочками.
  5. Дістати тісто з холодильника, розкачати на присипаній борошном поверхні в круг завтошки 3-5 мм.
  6. Викласти зверху шматочки полуниці і сиру. Посипати чебрецем.
  7. Випікати в розігрітій до 180-200 °С духовці 35-40 хвилин.

Як подавати галету

Полити пиріг медом за смаком, остудити і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом галети з помідорами, сиром і базиліком. Крім цього, ми писали, як спекти галету з грибами.