Рецепт незвичайного салату "Мімоза" на 8 Березня

28 лютого 2020, 12:15
Оригінальний інгредієнт цього салату – яблуко

Салат "Мімоза", рецепт без майонезу

Салат "Мімоза" – один із символів 8 Березня. Свою назву він отримав завдяки верхньому шару, який за кольором і текстурою нагадує гілки мімози. З моменту появи салат змінювався, інгредієнти додавалися або замінялися. На сьогоднішній день існує безліч варіацій страви.

Читайте також:

Реклама

Особливо цікавий рецепт "Мімози" з яблуками. Завдяки цим фруктам звичний всім салат набуває кисло-солодкий присмак. Таке блюдо відмінно підійде не тільки для будь-якого свята, а й для сімейної вечері.

Салат "Мімоза" з яблуком

Салат "Мімоза", рецепт без майонезу

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 189 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 банка рибних консервів (можна використовувати будь-які рибні консерви в олії: горбушу, сайру, сардини)
  • 3 цибулини середнього розміру
  • 5 яєць
  • 5 картоплин середнього розміру
  • 1 яблуко
  • 3-4 моркви середнього розміру
  • Зелень, сіль, майонез – до смаку

Дивіться відео, як оригінально подати салат "Мімоза":

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і моркву помити і відварити в мундирі і остудити до кімнатної температури.
  2. Окремо відварити яйця.
  3. Цибулю нарізати дрібними квадратиками.
  4. Остигнули овочі очистити і натерти на крупній тертці, окремо один від одного.
  5. Яйця очистити і відокремити жовтки від білків. На великій тертці натерти білки, а на дрібній – жовтки.
  6. Консерви викласти на тарілку і розім'яти виделкою.
  7. Яблуко очистити і натерти на крупній тертці.
  8. Тепер можна приступити до складання салату. Інгредієнти слід викладати шарами. Після кожного шару потрібно наносити майонез, останній раз – перед жовтком. Взяти плоску тарілку і розкласти по всій площі терту картоплю. Другим шаром буде консервована риба. Третім шаром – дрібно нарізану цибулю. Четвертим – білки. П'ятим шаром – морква. І, нарешті, яблуко. Зверху салат посипається жовтком. Можна прикрасити зеленню.

Корисна порада

Якщо готову страву поставити на пару годин в холодильник, воно стане соковитіше і ніжніше. До речі, салат "Мімоза" можна зробити і порційних стравою. Для цього його потрібно викладати на маленькі плоскі тарілочки за кількістю гостей.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Мімоза" з лососем . "Сьогодні" також ділилися рецептом святкового салату з кальмарів.