Ніжний і простий у приготуванні салат з кальмарів з кукурудзою точно стане одним з ваших улюблених. Важливо лише знати, як правильно варити кальмарів.
Підготовлені тушки кальмарів, очищені від нутрощів, готуйте в киплячій підсоленій воді протягом однієї-двох хвилин після повторного закипання, не довше інакше кальмари будуть "гумові". Тому засікайте час.


Потім кальмарів можна відразу помістити в холодну воду, щоб зупинити процес теплової обробки. Якщо кальмари були заздалегідь очищені, то зніміть плівку, видаліть нутрощі і хитнув пластинки.
Салат з кальмарів з кукурудзою

Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 123 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 тушки кальмара
- 100 г консервованої кукурудзи
- 3 яйця
- 1 картоплина
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль за смаком
- Кріп – для прикраси
Спосіб приготування:
- Тушки кальмара розморозити, очистити зовні і видалити нутрощі. Відварити в киплячій воді кальмарів протягом однієї-двох хвилин, потім остудити.
- Картопля і яйця окремо відварити, остудити і очистити.
- У миску нарізати кубиками варені яйця і картоплю.
- Додати консервовану кукурудзу і нарізані соломкою кальмари.
- Заправити майонезом, посолити за смаком і перемішати.
- Викласти в салатницю і посипати дрібно нашаткованим кропом. Подавати до столу.
Корисна порада
Картоплю в рецепті можна замінити морквою.
Дивіться відео, як приготувати фаршированих кальмарів:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний салат з кальмарів і мідій . "Сьогодні" також писали, як приготувати фаршировані кальмари за рецептом Юлії Висоцької .