Салати на 8 Березня мають бути яскравими, смачними, оригінальними та красивими. Тому найкраще рішення – оформити їх у вигляді квітів. Це не дуже складно, але допоможе створити святковий настрій у Міжнародний жіночий день. Ми підібрали для вас найкращі святкові рецепти до 8 Березня, які ви без зусиль зможете реалізувати у себе вдома. Готуються вони з простих і доступних продуктів.
А зробити сюрприз допоможе наш весняний календар оригінальних подарунків до свят березня. Ми зібрали багато цікавих ідей.
Салат "Мімоза" класичний
Інгредієнти:
- 370 г сардин у власному соку
- 200 г моркви
- 4 яйця
- 1/4 ріпчастої або червоної цибулі
- 250 г картоплі
- Кілька гілочок кропу
- 1 упаковка майонезу
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Моркву і картоплю відваріть у шкірці до готовності. Остудіть і очистіть.
- Яйця відваріть круто, дайте охолонути і очистіть від шкаралупи.
- Злийте з рибної консерви сік, рибу викладіть в салатник з невисокими бортиками і розімніть вилкою. Видаліть видимі кісточки.
- Посипте зверху подрібненою цибулею і змастіть майонезом.
- Натріть варену картоплю на середній тертці і викладіть його наступним шаром. Трохи посоліть і змастіть майонезом.
- Зверху натріть моркву, посоліть і теж змастіть майонезом.
- Розділіть яйця на білки і жовтки. Натріть білки і на морквяний шар.
- Подрібніть кріп, залишивши три гілочки для прикраси. Прикрасьте сала нарізаним кропом по колу, а в центр покладіть гілочки.
- Жовток натріть на дрібній тертці і викладіть у вигляді квіток мімози.
Салат "Гілка бузку" на 8 Березня
Інгредієнти:
- 320 г курячого філе
- 45 г червоної цибулі
- 250 г печериць
- Кілька гілочок кропу
- 145 г кукурудзи
- 210 г солоних огірків
- 5 яєць
- 200 мл майонезу
- 100 г буряка
- 300 мл окропу
- Кілька гілочок петрушки
Спосіб приготування:
- Відваріть куряче філе в підсоленій воді. Охолодіть, наріжте дрібними кубиками і викладіть на дно широкого салатника з невеликими бортиками. Змастіть майонезом і посипте подрібненою цибулею.
- Гриби наріжте тонкими пластинками і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Посоліть і остудіть.
- Викладіть на цибулю разом з нарізаним кропом і змастіть майонезом.
- Додайте кукурудзу і нарізані кубиками огірки. Розрівняйте і змастіть майонезом.
- Відваріть яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці і посипте ними зверху салату. Це буде останній шар.
- Для прикраси яєчні білки натріть на крупній тертці і розділіть їх на дві частини. Одну частину пофарбуйте в бузковий колір за допомогою бурякового соку. Для цього натріть буряк на дрібній тертці, перекладіть у глибоку миску і залийте окропом. Дайте трохи постояти, щоб буряк віддав в воду більше соку. Половину білків перекладіть в миску і залийте їх буряковим розчином через сито, щоб до них не потрапив буряк. Дайте трохи білкам побути в цьому розчині, щоб вони забарвилися. Щойно білки забарвляться, злийте рідину.
- Сформуйте з білків квіти бузку і прикрасьте гілочками петрушки. Салат "Гілка бузку" готовий.
Листковий салат на 8 Березня
Інгредієнти:
- 260 г картоплі
- 260 г буряка
- 260 г моркви
- 4 шт. яйця
- 100 г ріпчастої цибулі
- 160 г сиру
- 300 мл майонезу
Спосіб приготування:
- Яйця і всі овочі, крім цибулі, відварити, остудити і почистити.
- Натерти картоплю, яйця, буряк, сир і моркву на тертці.
- Цибулю дуже дрібно нарізати і обдати окропом.
- Викласти салат шарами на тарілку. Можна зробити один великий салат або викладати його порційно за допомогою спеціального сервіровки кільця. Шари повинні бути наступними: картопля, буряк, яйця, морква, цибуля. Усі шари потрібно солити і змащувати майонезом.
- Зверху посипати салат тертим сиром. Прикрасити квітами, вирізаними з буряка і сиру, і стеблами зеленої цибулі.
Салат "Конвалії" на 8 Березня
Інгредієнти:
- 180 г шинки
- 2 свіжі огірки
- 2 відварені картоплини
- 4 яйця
- 50 г чорносливу
- 20 г волоського горіха
- 200 мл майонезу
- Цибуля-порей
- Стебла кропу
Спосіб приготування:
- Половину огірка нарізати тонкими кружечками, майже прозорими кружечками, і відкласти для декору.
- Решта огірки і шинку нарізати соломкою.
- Заздалегідь відварену картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
- Чорнослив залити окропом, промити і дрібно порубати. Волоські горіхи подрібнити.
- Розділити відварені яйця на білки і жовтки.
- Зробити з білків квіти конвалії: спочатку вирізати кружальця, а потім зробити зубчики за допомогою фігурного ножа-ролика. Решту білки натерти на крупній тертці, а жовтки окремо на дрібній.
- Викласти салат на тарілку шарами: шинка, майонез, огірки, майонез, терта картопля, майонез, чорнослив, волоські горіхи, майонез і яєчний білок.
- Змастити майонезом верх і боки салату. Посипати салат тертим жовтком і викласти з боків кружечки огірків один на одного.
- З цибулі-порею вирізати листочки для конвалій. Прикрасити стеблами кропу без листя. Уздовж стеблинок викласти приготовані з білка квіти.
Салат "Фіалки" на 8 Березня
Інгредієнти:
- 300 г капусти
- 150 г свіжих огірків
- 150 г редиски
- 1 яйце
- 75 мл майонезу
- Жменя молодого шпинату
- Пір'я зеленої цибулі
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Редис помийте і наріжте тонкими, майже прозорими кружечками. На кожному кружечку зробіть ножем надріз до середини. З'єднайте, використовуючи надрізи, по 4-5 пелюсток разом. Ще один скрутіть трубочкою. Якщо пелюстка не приймає потрібну форму, скріпіть його зубочисткою і покладіть на хвилину в крижану воду. Після цього заберіть зубочистку.
- Решта редису і огірки поріжте соломкою.
- Капусту наріжте тонкою соломкою, а цибулю дрібно наріжте.
- З'єднайте разом нарізані овочі, половину зеленої цибулі, додайте майонез, сіль за смаком і добре перемішайте.
- Викладіть інгредієнти в салатник і посипте зверху залишками цибулі. По краях прикрасьте листочками шпинату.
- У центр салату викладіть фіалки з редису. Серединку квітки посипте вареним тертим жовтком яйця.
Тут зібрані рецепти гарячих страв до 8 Березня.