Головна Сьогодні

Що приготувати на 8 Березня: рецепти святкових салатів у вигляді квітів

Кращі рецепти салатів на 8 Березня

Салати на 8 Березня повинні бути яскравими, смачними, оригінальними і красивими. Тому краще рішення – оформити їх у вигляді квітів. Це не дуже складно, але допоможе створити святковий настрій в Міжнародний жіночий день.

Ми підібрали для вас найкращі святкові рецепти до 8 Березня, які ви без зусиль зможете реалізувати у себе вдома. Готуються вони з простих і доступних продуктів.

Салат "Мімоза" класичний

Салат "Мімоза"
Салат "Мімоза"
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 370 г сардин у власному соку
  • 200 г моркви
  • 4 яйця
  • 1/4 ріпчастої або червоної цибулі
  • 250 г картоплі
  • Кілька гілочок кропу
  • 1 упаковка майонезу
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Моркву і картоплю відваріть в шкірці до готовності. Остудіть і очистіть.
  2. Яйця відваріть круто, дайте охолонути і очистіть від шкаралупи.
  3. Злийте з рибної консерви сік, рибу викладіть в салатник з невисокими бортиками і розімніть вилкою. Видаліть видимі кісточки.
  4. Посипте зверху подрібненою цибулею і змастіть майонезом.
  5. Натріть варену картоплю на середній тертці і викладіть його наступним шаром. Трохи посоліть і змастіть майонезом.
  6. Зверху натріть моркву, посоліть і теж змастіть майонезом.
  7. Розділіть яйця на білки і жовтки. Натріть білки і на морквяний шар.
  8. Подрібніть кріп, залишивши три гілочки для прикраси. Прикрасьте сала нарізаним кропом по колу, а в центр покладіть гілочки.
  9. Жовток натріть на дрібній тертці і викладіть у вигляді квіток мімози.

Дивіться відео, як зробити букет з зефіру на 8 Березня:

Салат "Гілка бузку" на 8 Березня

Салат на 8 Березня
Салат на 8 Березня
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 320 г курячого філе
  • 45 г червоної цибулі
  • 250 г печериць
  • Кілька гілочок кропу
  • 145 г кукурудзи
  • 210 г солоних огірків
  • 5 яєць
  • 200 мл майонезу
  • 100 г буряка
  • 300 мл окропу
  • Кілька гілочок петрушки

Спосіб приготування:

  1. Відваріть куряче філе в підсоленій воді. Охолодіть, наріжте дрібними кубиками і викладіть на дно широкого салатника з невеликими бортиками. Змастіть майонезом і посипте подрібненою цибулею.
  2. Гриби наріжте тонкими пластинками і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Посоліть і остудіть.
  3. Викладіть на цибулю разом з нарізаним кропом і змастіть майонезом.
  4. Додайте кукурудзу і нарізані кубиками огірки. Розрівняйте і змастіть майонезом.
  5. Відваріть яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть жовтки на дрібній тертці і посипте ними зверху салату. Це буде останній шар.
  6. Для прикраси яєчні білки натріть на крупній тертці і розділіть їх на дві частини. Одну частину пофарбуйте в бузковий колір за допомогою бурякового соку. Для цього натріть буряк на дрібній тертці, перекладіть в глибоку миску і залийте окропом. Дайте трохи постояти, щоб буряк віддав в воду більше соку. Половину білків перекладіть в миску і залийте їх буряковим розчином через сито, щоб до них не потрапив буряк. Дайте трохи білкам побути в цьому розчині, щоб вони забарвилися. Як тільки білки забарвляться, злийте рідину.
  7. Сформуйте з білків квіти бузку і прикрасьте гілочками петрушки. Салат "Гілка бузку" готовий.

Листковий салат на 8 Березня

Салат на 8 Березня
Салат на 8 Березня
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 260 г картоплі
  • 260 г буряка
  • 260 г моркви
  • 4 шт. яйця
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 160 г сиру
  • 300 мл майонезу

Спосіб приготування:

  1. Яйця і всі овочі, крім цибулі, відварити, остудити і почистити.
  2. Натерти картоплю, яйця, буряк, сир і моркву на тертці.
  3. Цибулю дуже дрібно нарізати і обдати окропом.
  4. Викласти салат шарами на тарілку. Можна зробити один великий салат або викладати його порційно за допомогою спеціального сервіровки кільця. Шари повинні бути наступними: картопля, буряк, яйця, морква, цибуля. Всі шари потрібно солити і змащувати майонезом.
  5. Зверху посипати салат тертим сиром. Прикрасити квітами, вирізаними з буряка і сиру, і стеблами зеленої цибулі.

Салат "Конвалії" на 8 Березня

Салат у вигляді конвалій
Салат у вигляді конвалій
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 180 г шинки
  • 2 свіжі огірки
  • 2 відварені картоплини
  • 4 яйця
  • 50 г чорносливу
  • 20 г волоського горіха
  • 200 мл майонезу
  • Листя цибулі-порею
  • Стебла кропу

Спосіб приготування:

  1. Половину огірка нарізати тонкими кружечками, майже прозорими кружечками, і відкласти для декору.
  2. Решта огірки і шинку нарізати соломкою.
  3. Заздалегідь відварену картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
  4. Чорнослив залити окропом, промити і дрібно порубати. Волоські горіхи подрібнити.
  5. Розділити відварені яйця на білки і жовтки.
  6. Зробити з білків квіти конвалії: спочатку вирізати кружальця, а потім зробити зубчики за допомогою фігурного ножа-ролика. Решту білки натерти на крупній тертці, а жовтки окремо на дрібній.
  7. Викласти салат на тарілку шарами: шинка, майонез, огірки, майонез, терта картопля, майонез, чорнослив, волоські горіхи, майонез і яєчний білок.
  8. Змастити майонезом верх і боки салату. Посипати салат тертим жовтком і викласти з боків кружечки огірків один на одного.
  9. З цибулі-порею вирізати листочки для конвалій. Прикрасити стеблами кропу без листя. Уздовж стеблинок викласти приготовані з білка квіти.

Салат "Фіалки" на 8 Березня

Салат у вигляді фіалок
Салат у вигляді фіалок
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 300 г капусти
  • 150 г свіжих огірків
  • 150 г редиски
  • 1 яйце
  • 75 мл майонезу
  • Жменя листочків молодого шпинату
  • Пір'я зеленої цибулі
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Редис помийте і наріжте тонкими, майже прозорими кружечками. На кожному кружечку зробіть ножем надріз до середини. З'єднайте, використовуючи надрізи, по 4-5 пелюсток разом. Ще один скрутіть трубочкою. Якщо пелюстка не приймає потрібну форму, скріпіть його зубочисткою і покладіть на хвилину в крижану воду. Після цього заберіть зубочистку.
  2. Решта редису і огірки поріжте соломкою.
  3. Капусту наріжте тонкою соломкою, а цибулю дрібно наріжте.
  4. З'єднайте разом нарізані овочі, половину зеленої цибулі, додайте майонез, сіль за смаком і добре перемішайте.
  5. Викладіть інгредієнти в салатник і посипте зверху залишками цибулі. По краях прикрасьте листочками шпинату.
  6. У центр салату викладіть фіалки з редису. Серединку квітки посипте вареним тертим жовтком яйця. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з креветками, авокадо і картоплею . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з курки, яблук і перцю .

Всі подробиці в спецтемі Women's day: 8 Березня

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: vkus-landia.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти