Рецепт на Різдво: запечена курка з апельсинами і мандаринами

20 грудня 2019, 16:25
Готуємо курку з цитрусовими в духовці

Курка з апельсинами в духовці

Католики святкують Різдво 25 грудня, а православні християни – 7 січня. Якщо ви хочете поглянути на святковий стіл по-новому і приготувати щось незвичайне, запечіть курку в духовці з апельсинами і мандаринами.

Дивіться відео, як вибрати смачні мандарини:

Реклама

Читайте також:

Курка в духовці з апельсинами і мандаринами

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 148 ккал

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 курка вагою 1,5 кг
  • 2 апельсина
  • 5-6 мандаринів
  • 100 г цибулі-порею
  • 2 гілочки розмарину
  • Невеликий пучок чебрецю
  • 1 фенхель (можна не додавати)
  • 1/2 ч. ложки анісу
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 5-7 ст. ложок рослинного масла
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Курку добре посоліть, поперчіть, змастіть розм'якшеним вершковим маслом, присипте листочками чебрецю і розмарину (залиште 1 гілочку чебрецю і розмарину, вони нам знадобляться) і втирайте все це в шкіру. Перев'яжіть ніжки міцною ниткою.
  2. Апельсини, мандарини і фенхель наріжте шматочками або кружечками і складіть в деко, застелене пергаментом. Порей добре промийте під струменем холодної води, наріжте товстими кружечками або залиште цілком і додайте в деко до фруктів.
  3. Зверху покладіть курку, додайте аніс, гілочку розмарину і чебрецю. Полийте все рослинним маслом і поставте в розігріту до 230 ° С духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 170 ° С і готуйте ще 1,5 години. Кожні 15-20 хвилин діставайте курку і поливайте соком, що виділився. Чим частіше повторювати цю процедуру, тим більш рівною і глянсовою буде кірочка.

Як подавати курку

Готову курку дістаньте з духовки, залиште на 15 хвилин відпочити і подавайте. Гарніром може стати запечена картопля, відварений рис або булгур.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .