Рецепт на Масляну: гречані млинці з сьомгою від Юлії Висоцької

19 лютого 2020, 16:25
Готуємо смачні несолодкі млинці

Млинці на Масляну з червоною рибою

Млинці – головне пригощання Масляної, яка в 2020 році пройде з 24 лютого по 1 березня. Ми радимо приготувати до свята млинці з гречаного борошна з сьомгою і сметаною за рецептом Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама

Гречані млинці з сьомгою

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 450 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 250 г гречаного борошна
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 4-5 ст. ложок олії
  • 1/4 ч. ложки сухих дріжджів
  • Щіпка цукру
  • Щіпка морської солі

Для начинки:

  • 200 г сьомги
  • Жменя нарізаної зелені кропу
  • Сік 1/2 лимона
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 10-15 горошин червоного перцю

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розведіть дріжджі в 175 мл теплої води.
  2. Просійте борошно з сіллю і цукром. Додайте яйце і воду з дріжджами.
  3. Зробіть тісто і залиште на 30 хвилин.
  4. Спечіть млинці на розігрітій сковороді.
  5. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, кріп і червоний перець.
  6. Замаринуйте в отриманій суміші шматочки сьомги. Залиште на 10 хвилин.
  7. Подавайте гречані млинці з сьомгою і сметаною.

Порада від Юлії Висоцької

Якщо млинці спекти заздалегідь, то потім їх можна прогріти поодинці в духовці або на сухій сковороді – вони перетворяться в тонкі, хрусткі галети і будуть смачні як з сьомгою, так і з будь-якою іншою солоною (ікра, сир, оселедець, гриби) або солодкою заправкою . Сьомгу найкраще залишити маринуватися на ніч – вона буде смачніше! Подавати такі млинці можна зі сметаною.

Дивіться відео, як спекти дріжджові млинці з медом:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому на Масляну прийнято пекти млинці . "Сьогодні" також ділилися національними рецептами млинців .