Млинці на Масляну з червоною рибою
Млинці – головне пригощання Масляної, яка в 2020 році пройде з 24 лютого по 1 березня. Ми радимо приготувати до свята млинці з гречаного борошна з сьомгою і сметаною за рецептом Юлії Висоцької.
Гречані млинці з сьомгою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 450 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г гречаного борошна
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 4-5 ст. ложок олії
- 1/4 ч. ложки сухих дріжджів
- Щіпка цукру
- Щіпка морської солі
Для начинки:
- 200 г сьомги
- Жменя нарізаної зелені кропу
- Сік 1/2 лимона
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 10-15 горошин червоного перцю
Спосіб приготування:
- Розведіть дріжджі в 175 мл теплої води.
- Просійте борошно з сіллю і цукром. Додайте яйце і воду з дріжджами.
- Зробіть тісто і залиште на 30 хвилин.
- Спечіть млинці на розігрітій сковороді.
- Змішайте оливкову олію, лимонний сік, кріп і червоний перець.
- Замаринуйте в отриманій суміші шматочки сьомги. Залиште на 10 хвилин.
- Подавайте гречані млинці з сьомгою і сметаною.
Порада від Юлії Висоцької
Якщо млинці спекти заздалегідь, то потім їх можна прогріти поодинці в духовці або на сухій сковороді – вони перетворяться в тонкі, хрусткі галети і будуть смачні як з сьомгою, так і з будь-якою іншою солоною (ікра, сир, оселедець, гриби) або солодкою заправкою . Сьомгу найкраще залишити маринуватися на ніч – вона буде смачніше! Подавати такі млинці можна зі сметаною.
Дивіться відео, як спекти дріжджові млинці з медом:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому на Масляну прийнято пекти млинці . "Сьогодні" також ділилися національними рецептами млинців .