Рецепт літнього салату з кавуном гриль та моцарелою

12 серпня 2020, 10:26
Салат із запеченою кавуном і сиром – це дуже смачно, просто і незвично

Салат з кавуном та сиром

Прекрасний спосіб подати кавун незвично – запекти його на грилі і додати в салат. Вийде відмінний смак, тому що кавун соковитий, а завдяки вмісту природного цукру його м'якоть карамелізується.

Просто додайте трохи спецій і запечіть скибочки по три хвилини з кожного боку. Кавун пустить сік, тому ми не використовуємо заправку для салату.

Реклама

Салат з кавуна з сиром і зеленню

Салат з кавуном та сиром

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Калорійність:

  • 131 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г м'якоті кавуна
  • 120 г міні-моцарели
  • 1 пучок молодої бурякової гички, руколи або шпинату
  • Рослинна олія
  • Спеції – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. М'якоть кавуна нарізати на невеликі скибочки товщиною 2-3 см. Зелень промити і обсушити.
  2. Міні-моцарелу звільнити від розсолу.
  3. Решітку гриля або сковороду-гриль добре розігріти, трохи змастити олією і викласти скибочки кавуна. Дати кавуну підсмажитися з двох сторін і зняти з вогню.
  4. На тарілку викласти листя салату. Зверху викласти підсмажений кавун разом з соком і кульки міні-моцарели.
  5. Готову страву за бажанням можна збризнути бальзамічним соусом, прикрасити листочками зеленого базиліка і підсмаженими кедровими горіхами.

Корисна порада

Моцарелу можна замінити на домашню бринзу. Смак вийде не менш цікавий.

Дивіться відео, як вибрати хороший кавун:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з кавуном на грилі від Дмитра Горовенко, а також писали, як зробити салат з кавуном і фетою за рецептом дієтолога Світлани Фус.