Капрезе – це популярний салат родом з італійського острова Капрі. У класичному рецепті він готується з моцарели, помідорів і базиліка. Ми пропонуємо вам літній варіант цієї страви – з додаванням соковитої м'якоті кавуна. Заправка з оливкової олії, бальзамічного оцту і солі вдало "пов'язує" всі інгредієнти Капрезе.
Капрезе з кавуном
Складові:
- 1 склянка червоних і жовтих помідорів чері, розрізаних навпіл
- 2 склянки м'якоті кавуна, нарізаної кубиками
- 225 г кульок моцарелли, розрізаних навпіл
- 8-10 великих листочків базиліка, нарізаних
- 3/4-1 чайна ложка морської солі
- 1 столова ложка бальзамічного оцту (або за смаком)
- 2 столові ложки оливкової олії extra virgin (або за смаком)
Рецепт приготування:
- Покладіть нарізані помідори, кавун, моцарелу і базилік у велику миску.
- Посипте сіллю, збризніть олією й оцтом. Обережно перемішайте, щоб усі інгредієнти вкрилися заправкою. Приправте за смаком і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна обрати смачний і соковитий кавун. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що на Тайвані з'явився в продажу хліб-кавун.
Дивіться відео, як приготувати желе з горілкою в кавуні: