Літній салат з трьох видів помідорів: рецепт від Джеймі Олівера

6 липня 2020, 17:01
Готуємо яскравий, свіжий і дуже смачний салат

Салат з трьох видів помідорів

Звичний томатний салат буде ще смачніше, якщо приготувати його з різних видів стиглих помідорів. "Чим більше кольору, тим краще", – вважає британський шеф Джеймі Олівер.

"Цей салат прекрасний з ростбіфом, козячим сиром або картоплею в мундирі. І, чесно кажучи, навіть якщо ви покладете ці помідори на деко і запечете їх з декількома ковбасками, розкиданими навколо них, теж буде непогано", – каже кухар.

Реклама

Салат з трьох видів помідорів

Салат з трьох видів помідорів

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 119 ккал на порцію

Складові:

  • 4 великих жмені різних помідорів
  • Морська сіль
  • Мелений чорний перець
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Високоякісний червоний винний оцет
  • 1/2 зубчики часнику, тертого
  • 2 чайні ложки тертого свіжого хрону або баночного гострого білого хрону
  • 1 невелика жменя свіжої петрушки, дрібно нарізаної

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Наріжте великі помідори на скибочки товщиною близько 1 см. Ви можете розрізати помідори чері навпіл або залишити їх цілими.
  2. Потім посипте всі помідори хорошою дрібкою морської солі. Покладіть їх в друшляк і залиште на 30 хвилин.
  3. Помістіть помідори у велику миску і заправте достатньою кількістю оливкової олії (приблизно 6 ст.л.) і додайте 1-2 ст.л. оцту. Спробуйте, при необхідності додайте ще солі.
  4. Додайте часник і мелений перець. Тепер почніть додавати хрін. Додайте кілька чайних ложок, перемішайте і спробуйте. За бажанням додайте ще трохи хрону.
  5. В кінці додайте петрушку.

Як подавати салат

Подавайте салат разом з хлібом. Ви можете збирати м'якушем томатний сік, що виділився.

Дивіться відео, як зробити композицію з помідора і запашних трав:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити листковий салат "Філадельфія" . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом салату з помідорів, авокадо і кукурудзи .