Петрів піст в 2020 році розпочався 15 червня і триватиме до 11 липня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молоко і яйця. Дозволені овочі, фрукти, крупи, гриби і бобові, а також риба і морепродукти (крім середи і п'ятниці).
Ми пропонуємо приготувати в піст швидкий овочевий салат. Завдяки ситним авокадо і кукурудзі він стане хорошою самостійною стравою для літньої вечері. Замість оливкової ви можете заправити салат ароматною соняшниковою олією.
Салат з авокадо, помідорів і кукурудзи
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 138 ккал на 100 г
Складові:
- 1 авокадо
- 1-2 помідори
- 1/2 банки консервованої кукурудзи
- 2 ст.л. подрібненої зеленої цибулі
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. соку лайма чи лимона
- 1/3 ч.л. копченої солі
- 1/3 ч.л. сушеного часнику
- 1/3 ч.л. суміші мелених перців
Дивіться відео, за що так люблять авокадо:
Спосіб приготування:
- Авокадо помийте, видаліть шкірку і кісточку. Наріжте м'якоть кубиками.
- Помідор помийте і наріжте невеликими шматочками.
- Дістаньте кукурудзу з банки, зелену цибулю дрібно порубайте.
- З'єднайте авокадо, помідор, зелень і кукурудзу в мисці.
- Змішайте всі інгредієнти для заправки і полийте салат.
Корисна порада
Замість кукурудзи можна додати солодкий перець, а замість зеленої цибулі – петрушку або кріп.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з авокадо, креветок і помідорів, а також розповідали, як зробити східний салат табуле з кіноа і овочів .