Рецепт літнього пирога з чорницею і рікотою

19 серпня 2020, 12:48
Завдяки ягодам така випічка виходить дуже смачною і корисною

Риби - це ніжний пиріг з вершковим або сирним кремом

Чорничний пиріг в духовці з рікотою – ідеальна випічка для літа. Для його приготування підійде як свіжа, так і заморожена чорниця.

У цей пиріг як начинку можна покласти творожний сир або кисломолочний сир зі сметаною, а також будь-які сезонні ягоди на ваш смак.

Реклама

Чорничний пиріг з рікотою

Риби – це ніжний пиріг з вершковим або сирним кремом

Час приготування:

Реклама
  • 1, 5 години

Калорійність:

  • 175 ккал на 100 г

Складові:

  • 270 г борошна
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 4 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 0,5 ст.л. розпушувача
  • Дрібка солі

Читайте також:

Реклама

Для начинки:

  • 200 г чорниці
  • 250 г рікоти
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків 20%
  • 30 г цукру

Дивіться відео про властивості чорниці:

Спосіб приготування:

  1. Розтопити вершкове масло, перемішати з усіма іншими інгредієнтами для тіста.
  2. Форму діаметром 24-26 см застелити пергаментним папером, викласти в неї тісто і зробити пальцями бортики.
  3. Поставити форму на 10-15 хвилин в розігріту духовку до 180 °С духовку.
  4. Для начинки змішати всі інгредієнти, крім ягід, ретельно розмішати.
  5. Дістати тісто, додати начинку і викласти на неї ягоди.
  6. Повернути в духовку на 30-40 хвилин.

Як подавати пиріг

Остудіть випічку до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на кілька годин. Розріжте на порційні шматки і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжної сирної запіканки з чорницею, а також писали, як спекти мафіни з чорницею.