Риби - це ніжний пиріг з вершковим або сирним кремом
Чорничний пиріг в духовці з рікотою – ідеальна випічка для літа. Для його приготування підійде як свіжа, так і заморожена чорниця.
У цей пиріг як начинку можна покласти творожний сир або кисломолочний сир зі сметаною, а також будь-які сезонні ягоди на ваш смак.
Чорничний пиріг з рікотою
Риби – це ніжний пиріг з вершковим або сирним кремом
Час приготування:
- 1, 5 години
Калорійність:
- 175 ккал на 100 г
Складові:
- 270 г борошна
- 4 ст.л. рослинної олії
- 4 ст.л. цукру
- 3 ст.л. вершкового масла
- 0,5 ст.л. розпушувача
- Дрібка солі
Читайте також:
Для начинки:
- 200 г чорниці
- 250 г рікоти
- 2 яйця
- 100 мл вершків 20%
- 30 г цукру
Дивіться відео про властивості чорниці:
Спосіб приготування:
- Розтопити вершкове масло, перемішати з усіма іншими інгредієнтами для тіста.
- Форму діаметром 24-26 см застелити пергаментним папером, викласти в неї тісто і зробити пальцями бортики.
- Поставити форму на 10-15 хвилин в розігріту духовку до 180 °С духовку.
- Для начинки змішати всі інгредієнти, крім ягід, ретельно розмішати.
- Дістати тісто, додати начинку і викласти на неї ягоди.
- Повернути в духовку на 30-40 хвилин.
Як подавати пиріг
Остудіть випічку до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на кілька годин. Розріжте на порційні шматки і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжної сирної запіканки з чорницею, а також писали, як спекти мафіни з чорницею.