Рецепт легкого весняного супу зі шпинатом

14 травня 2020, 15:09
Готуємо вегетаріанський суп зі шпинатом і яйцем

Суп зі шпинатом і яйцем

Зелений суп зі шпинатом можна приготувати буквально за півгодини. Він виходить дуже ситним і смачним. Для основи підійде будь-який бульйон або просто вода.

Варити суп зі шпинату можна в будь-яку пору року, якщо у вас є заморожені листя власного приготування або з магазину.

Реклама

Суп зі шпинатом і яйцем

Суп зі шпинатом і яйцем

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 61 ккал на 100 г

Складові:

  • 2.5-3 л води або бульйону
  • 1/2 пакету шпинату
  • 3 невеликих картоплин
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • 2 яйця
  • вершкове масло
  • сіль перець
  • лавровий лист

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Картоплю порізати дрібними кубиками, нашаткувати цибулю, моркву натерти на тертці.
  2. Воду або бульйон довести до кипіння, посолити.
  3. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву, пасерувати 3-4 хвилини. Картоплю опустити в бульйон, варити до напівготовності. Викласти обсмажені цибулю і моркву.
  4. На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла, додати заморожений шпинат, потушкувати 5 хвилин, поки шпинат повністю не розморозиться.
  5. Додати шпинат у суп, додати перець горошком, лавровий лист.
  6. Збити виделкою яйця, в каструлі виделкою зробити "воронку", повільно цівкою влити туди яйця, постійно розмішуючи. Варити ще 2 хвилини і накрити кришкою.

Як подавати суп

Подавайте суп зі шпинатом гарячим, за бажанням додавши сметану або грінки.

Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром :

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вафлі зі шпинату. Ми також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.