Рецепт крем-брюле: готуємо десерт з карамельною скоринкою

26 грудня 2017, 12:22
Знаменитий французький десерт легко зробити в домашніх умовах

Крем-брюле Фото: mrsiraphol / Freepik

За право називатися батьківщиною крем-брюле сперечаються кілька країн. Нам цей десерт, звичайно, відомий під французькою назвою – crème brûlée, що в перекладі означає "обпалені вершки". Але є ще і англійський "палений крем", і іспанський "каталонський крем" – те ж крем-брюле, тільки під іншими назвами.

Крем брюле

Реклама

Фото: schantalao / Freepik

Складові:

Реклама
  • 500 мл вершків 35% жирності
  • 5 яєчних жовтків
  • 1 стручок ванілі (або 1 чайна ложка ванільного екстракту)
  • 5 ст. ложок білого цукру
  • 2 ст. ложки коричневого цукру
  • будь-які заморожені ягоди

Рецепт приготування:

1. Розріжте стручок ванілі і вишкребіть з нього насіння. Потім покладіть стручок і насіння в вершки. Якщо у вас немає стручків, а тільки звичайний ванільний екстракт, просто змішайте його з вершками. Поставте вершки з ваніллю в духовку і нагрівайте при температурі 180 градусів, але не доводьте до кипіння. Коли вершки нагріються і просочаться запахом ванілі, пропустіть їх через сито або марлю, щоб очистити від залишків стручка і насіння.

2. Окремо змішайте жовтки з білим цукром. Поступово додайте в яєчну суміш підігріті вершки. Розлийте крем по формах, поставте в глибоке деко і налийте в нього води – так, щоб вона доходила до середини формочок. Випікайте протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Реклама

3. Дістаньте деко з духовки і дайте крему охолонути. При цьому воду з деко не зливати. Коли крем охолоне, поставте формочки в холодильник на кілька годин – чим більше крем простоїть в холодильнику, тим краще.

4. Незадовго до подачі дістаньте крем з холодильника і посипте коричневим цукром. Карамелізувати цукор можна за допомогою спеціального пальника, але є і більш простий варіант – поставити крем під розпечений гриль.

5. Потім остудіть крем, а заморожені ягоди, навпаки, нагрійте на вогні і прикрасьте ними крем в кожній формочці.

Смачного!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом крем-брюле з малиною. Крім цього, ми розповідали, як легко витягти панна котту з формочок.

Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками: