Рецепт іспанських чурос від Ектора Хіменес-Браво

28 вересня 2020, 15:52
Цей десерт традиційно подають разом з шоколадним соусом

Ектор Хіменес-Браво

Чурос – це солодка страва з заварного тіста, типовий сніданок іспанця. Чурос зазвичай обвалюють в цукрі, змішаному з корицею, і занурюють в гарячий шоколад.

Ектор Хіменес-Браво, відомий шеф-кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф", в своєму Instagram поділився рецептом цього чудового десерту.

Реклама

Чурос від Ектора Хіменес-Браво

Ектор Хіменес-Браво готує чуррос

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для чурос:

Реклама
  • 1 склянка води
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 щіпка солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванілі
  • Олія – для фритюру
  • Цукор і кориця мелена

Чурос з шоколадом

Для шоколадного соусу:

  • 1 склянка води
  • 3/4 склянки цукру
  • 1/2 склянки какао-порошку
  • 1 ч.л. ванільної есенції
  • Дрібка солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Налийте воду разом з вершковим маслом, дрібкою солі і двома столовими ложками цукру в сотейник на середній вогонь. Перемішайте і почекайте, поки закипить.
  2. Коли вода закипить, поступово додайте борошно і швидко перемішайте лопаткою, поки не отримаєте однорідне тісто. Ви дізнаєтеся, що суміш готова, коли вона повністю відшарується від стінок сотейника і почне утворювати кульку з тіста. Зніміть з вогню.
  3. Викладіть тісто в миску і дайте йому охолонути приблизно 5 хвилин. Додайте яйце і ваніль, можна використовувати міксер, щоб тісто вийшло більш однорідним.
  4. Помістіть суміш для чурос в кондитерський мішок.
  5. Поставте наповнений олією сотейник на середній/сильний вогонь.
  6. Якщо ви хочете, щоб ваші чурос були покриті цукром і корицею, приготуйте миску з цукром або сумішшю цукру і кориці. Вам потрібно буде посипати чурос, поки вони гарячі, щоб цукор краще тримався.
  7. Коли фритюр буде готовий, почніть класти смужки суміші чурос в сотейник. Дуже обережно, адже він може бризнути. Для підтримки температури олії рекомендується готувати 3-4 чурос за раз.

Як зробити шоколадний соус

  • У маленький сотейник на середньому вогні налийте воду, цукор, какао-порошок і дрібку солі. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться.
  • Дайте нагрітися кілька хвилин і, коли сироп загусне, зніміть з вогню.
  • Додайте чайну ложку ванілі, знову перемішайте і дайте охолонути перед подачею на стіл.

Дивіться відео, як приготувати дієтичний шоколадний мус:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити шоколад смачніше, а також писали, як приготувати домашні еклери.