Шоколад – один з найпопулярніших десертів у світі. Але, за словами експерта, більшість людей їдять його неправильно, не дозволяючи собі максимально насолодитися смаком десерту.
Сара Хартнет, лондонський міжнародний консультант з кондитерських виробів і шоколаду, розповіла DailyMail про невеликі хитрощі, які зроблять улюблені ласощі ще краще.
Не зберігайте шоколад в холодильнику
Для зберігання шоколаду найкраще підходить кімнатна температура (19 °C). Його слід тримати в місці, де температура не буде сильно коливатися, інакше какао-масло може розтанути, піднятися на поверхню і створити негарний білястий наліт. Шоколад залишиться їстівним, але втратить блиск і привабливий зовнішній вигляд.
Також важливо не зберігати його поруч з продуктами, що сильно пахнуть, бо він вбере їхній аромат. Наприклад, якщо ви залишите шоколад біля відкритого прального порошку, через кілька днів він не тільки буде пахнути пральним порошком, а й смакуватиме так само.
Насолоджуйтесь ароматом шоколаду
"Шоколад – це мультисенсорна річ, і запах становить приблизно 80% нашого смаку. Понюхавши шоколад, ви підготуєте свої рецептори і спровокуєте виділення слини. Коли ви дивитеся на блискучу плитку, відчуваєте її аромат і чуєте характерний звук, з яким розламується хороший шоколад – все це допомагає посилити задоволення від десерту ", – впевнена Сара Хартнет.
Відкушуйте невеликі шматочки і ніколи не жуйте
Шоколад тане при температурі тіла. Відкусіть невеликий шматочок і дайте йому повільно розтанути на язику, насолоджуючись насиченим смаком десерту, що поступово розкриває себе.
Не розігрівайте шоколад на водяній бані
Під час приготування десертів у людей часто виникають проблеми з потраплянням води або конденсату в шоколад, коли вони розтоплюють його – зазвичай це відбувається при використанні водяної бані (миски над теплою водою).
Повільно розтопити шоколад в пластиковій ємності в мікрохвильовій печі – це найпростіший спосіб домогтися найкращих результатів. Пластик не нагрівається так сильно, як скло, тому ймовірність перегріву шоколаду буде мінімальною.
Не бійтеся нових смаків
Сара співпрацювала з виробником шоколаду Barry Callebaut і Magnum, щоб створити перше в світі морозиво зі смаком рубінового шоколаду.
Рубіновий шоколад позиціонується як "четвертий" тип шоколаду поряд з темним, молочним і білим шоколадом. Він відрізняється своїм природним рожевим кольором. Його смак освіжає і має легку вершкову текстуру. Але це далеко не єдиний екзотичний шоколад, який варто спробувати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду чорного шоколаду.