I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

П'ять порад, які допоможуть зробити шоколад смачніше

Виявляється, люди часто зберігають і їдять шоколад неправильно

Шоколад – один з найпопулярніших десертів у світі. Але, за словами експерта, більшість людей їдять його неправильно, не дозволяючи собі максимально насолодитися смаком десерту.

Сара Хартнет, лондонський міжнародний консультант з кондитерських виробів і шоколаду, розповіла DailyMail про невеликі хитрощі, які зроблять улюблені ласощі ще краще.

Реклама

Не зберігайте шоколад в холодильнику

Діви – це найароматніший десертний шоколад
Діви – це найароматніший десертний шоколад

Для зберігання шоколаду найкраще підходить кімнатна температура (19 °C). Його слід тримати в місці, де температура не буде сильно коливатися, інакше какао-масло може розтанути, піднятися на поверхню і створити негарний білястий наліт. Шоколад залишиться їстівним, але втратить блиск і привабливий зовнішній вигляд.

Читайте також:

Реклама

Також важливо не зберігати його поруч з продуктами, що сильно пахнуть, бо він вбере їхній аромат. Наприклад, якщо ви залишите шоколад біля відкритого прального порошку, через кілька днів він не тільки буде пахнути пральним порошком, а й смакуватиме так само.

Насолоджуйтесь ароматом шоколаду

Якісний шоколад має приємний аромат
Якісний шоколад має приємний аромат

"Шоколад – це мультисенсорна річ, і запах становить приблизно 80% нашого смаку. Понюхавши шоколад, ви підготуєте свої рецептори і спровокуєте виділення слини. Коли ви дивитеся на блискучу плитку, відчуваєте її аромат і чуєте характерний звук, з яким розламується хороший шоколад – все це допомагає посилити задоволення від десерту ", – впевнена Сара Хартнет.

Реклама

Відкушуйте невеликі шматочки і ніколи не жуйте

Відкушуйте шоколад по шматочку
Відкушуйте шоколад по шматочку

Шоколад тане при температурі тіла. Відкусіть невеликий шматочок і дайте йому повільно розтанути на язику, насолоджуючись насиченим смаком десерту, що поступово розкриває себе.

Не розігрівайте шоколад на водяній бані

Розтоплюйте шоколад акуратно
Розтоплюйте шоколад акуратно

Під час приготування десертів у людей часто виникають проблеми з потраплянням води або конденсату в шоколад, коли вони розтоплюють його – зазвичай це відбувається при використанні водяної бані (миски над теплою водою).

Повільно розтопити шоколад в пластиковій ємності в мікрохвильовій печі – це найпростіший спосіб домогтися найкращих результатів. Пластик не нагрівається так сильно, як скло, тому ймовірність перегріву шоколаду буде мінімальною.

Не бійтеся нових смаків

Сара співпрацювала з виробником шоколаду Barry Callebaut і Magnum, щоб створити перше в світі морозиво зі смаком рубінового шоколаду.

Рубіновий шоколад позиціонується як "четвертий" тип шоколаду поряд з темним, молочним і білим шоколадом. Він відрізняється своїм природним рожевим кольором. Його смак освіжає і має легку вершкову текстуру. Але це далеко не єдиний екзотичний шоколад, який варто спробувати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду чорного шоколаду.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти